Tuesday 22nd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Romania U20 se reuneste intr-un nou stagiu de pregatire

12 februarie 2019 U20

Nationala de U20 a Romaniei continua pregatirea pentru participarea la Campionatul European ce va avea loc intre 27 martie si 8 aprilie la Coimbra. Stejareii se vor reuni intr-un nou stagiu, ce va avea loc intre 13-21 februarie, in localitatea Snagov, la baza sportiva CSN Snagov. Reunirea lotului are loc pe 13 februarie, ora 09:00, la sediul Federatiei Romane de Rugby (Bd. Marasti, nr. 18-20).

Pentru acest stagiu au fost convocati 29 de sportivi care provin de la 7 cluburi din tara si sase cluburi din strainatate, astfel: 6 – CSS 2 Baia Mare, 3 – Tomitanii Constanta, 4 – U Cluj, 3 – CT Dinicu Golescu,  2 – RC Barlad, 1 – CSM Bucuresti, 2 – CS Navodari, 1 – SCM Buzau, 2 din Anglia si 5 din Franta.

“Este un stagiu in care vom avea si cativa jucatori noi, pe care nu i-am mai avut alaturi de noi pana acum. In acest cantonament obiectivul este sa punem la punct absolut toate detaliile legate de meci, atat pe aparare, cat si pe atac. Dorim sa avem doua meciuri de pregatire, ca sa vedem exact cum raspund jucatorii in conditiile de meci, hotararile pe care le iau sub presiune, in plus am gandit cele doua partide sa le jucam la distanta de trei zile pentru a repeta practic programul de la Campionatul European. Doar asa putem vedea cat de repede se pot recupera jucatorii, cum rezista fizic in a duce doua meciuri in trei zile. Este important sa avem aceste partide, cu atat mai mult cu cat vom debuta impotriva Spaniei  si stim rezultatul care a fost in decembrie”, a declarat Horea Himpea, antrenorul principal al Romaniei U20.

Jucatorii convocati pentru acest stagiu:
Pilieri: Georgian Dumbrava (Henley Hawks Rugby Club), Andrei Hurjui (Stade Aurillacois),  George Ilincuta (Leeds Beckett University), Flavian Cuprian (CS Navodari)
Taloneuri: Darius Placintar (U Cluj), Florian Ciocoiu (CT Dinicu Golescu)
Linia a II-a: David Dinescu (AS Roannaise), Alin Toma (CSS 2 Baia Mare), Virgil Ghenea (Stade Aurillacois), Andrei Cabason (Tomitanii Constanta)
Linia a III-a: Razvan Belehuz (RC Barlad), Darius Vulturar (CSS 2 Baia Mare), Andrei Pricopie (CSS 2 Baia Mare), Marius Ferariu (CSS 2 Baia Mare), Dragos Ser (CSM Bucuresti)
Mijlocas la gramada: Vladut Bocanet (U Cluj), Emanuel Grigore (Tomitanii Constanta)
Mijlocas la deschidere: Alexandru Harasim (CSS 2 Baia Mare), Danut Jipa (CT Dinicu Golescu)
Aripi: Andrei Mihalache (U Cluj), Rares Ciudin (CT Dinicu Golescu), Laurentiu Pocovnicu (Tomitanii Constanta)
Centri: Claudiu Grad (U Cluj),Nathanael Grosu (Valence Romans Drome Espoirs), Sebastian Munteanu (RC Barlad), Vlad Leica (SCM Gloria Buzau)
Fundas: Paul Popoaia (CSS 2 Baia Mare), Razvan Ivan (CS Navodari), Eduard Carp (RC Andrezieux- Boutheon)

Staff: Horea Himpea – antrenor, Marcel Mihalache – antrenor, Viliami Moala – antrenor, Florin Tasca – preparator fizic, Marian Pantea – medic, Cosmin Scarlat – kinetoterapeut.

1,265 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

3 Comments

 1. dans 12 februarie 2019 at 16:49

  Va rog folositi mesajul lui Eddie Jones pentru acesti tineri jucatori:
  “Daca nu esti ‘in joc’ la 3 secunde dupa placaj, nu ai treaba la acest nivel!”…nici nu se mai pune problema sa ratezi placajul!!..:)…
  Success in meciul de debut cu Spania…Trebuie aratat ca ce s-a intimplat in Decembrie a fost un accident.

 2. Dan Apostol 12 februarie 2019 at 17:14

  “nici nu se mai pune problema sa ratezi placajul!!..” Spunei asta lui Plai – eseul doi al Georgiei – cum a reusit sa rateze placajul cand georgianul era aproape de tusa – indiferent ca el nu trebuia sa fie acolo (Plai) si el acoperea pentru aripa dar asa ceva nu se rateaza – il iei si il scoti in tusa. Si dupa ce ai ratat placajul stai pe jos si dai cu pumnul in pamant (gazon nu era).

 3. Dan Apostol 12 februarie 2019 at 17:39

  Ce putine exceptii majoritatea jucatorilor care joaca afara nu sunt treisferturi. Tusa mol eseu merge cand joci cu belgia, germania cand joci cu echipe de valoare ai nevoie de viteza (la unul din eseurile lui May el era la linia de 40 de metri si erau 3 fundasi francezi unul dintre ei cam 8 metri in fata lui – minge de urmarire si in 40 de metri May a ajuns primul la linie cu 1 metru in fata francezului), pase lungi (pasa de 15-16 metri pentru May in Anglia Franta). Ca sa progresam trebuie sa invatam sa jucam pe treisferturi asta a incercat Lievremont sa ne invete si noi l-am dat afara.

Leave A Response