Thursday 14th November 2019,
Federatia Romana de Rugby

Staff-ul tehnic a stabilit echipa Romaniei pentru meciul cu Germania! Vezi Primul XV!

14 februarie 2019 First XV

Nationala de rugby a Romaniei va intalni sambata, 16 februarie,  in cel de-al doilea meci al Rugby Europe Championship, Germania. Partida va avea loc la Botosani, pe Stadionul Municipal, de la ora 14:00 (in direct pe Telekom Sport 3), intrarea fiind libera.

Pentru aceasta partida, staff-ul tehnic a stabilit echipa care va intra pe teren. Fata de echipa care a inceput cu Georgia, in Primul XV sunt 6 modificari: o prima linie noua, cu Pristavita si Tarus, pilieri si Capatina, taloneur, fata de Lazar si Ursache, pilieri si Turashvili, taloneur, care au inceput cu Lelos. Mijlocas la gramada va fi Florin Surugiu, alte doua modificari fiind facute la nivelul liniei de treisferturi, Ionut Dumitru incepe ca aripa, iar  Vladut Popa, centru.

In Primul XV se afla 4 jucatori care evolueza in Franta, unul care evolueza in Anglia, 2 de la CSM Bucuresti, 4 de la CSA Steaua si 3 de la Timisoara Saracens, 1 de la CSM Stiinta Baia Mare.

„Mergem sa castigam, avem nevoie de victorie, trebuie sa incepem sa castigam. A fost o saptamana buna de antrenamente, primele zile au fost mai grele pentru ca am venit dupa meciul cu Georgia care a fost un meci foarte  fizic, greu si rezultatul a fost si el dezamagitor. Majoritatea baietilor nu au jucat din luna noiembrie si le-a fost greu, mai ales in ceea ce priveste recuperarea. Sper ca sambata sa facem un meci bun si sa fim un pic mai rapizi in joc. O infrangere este intotdeauna un esec, indiferent cu cine joci, ramane faptul ca am avut o evolutie buna in conditiile in care suntem la un nou inceput de drum si avem mult de muncit ca sa punem lucrurile la punct”, a declarat Marius Tincu, antrenor principal interimar al Romaniei.

Romania:
1.Constantin Pristavita (CSM Stiinta Baia Mare), 2. Eugen Capatina (Timisoara Saracens), 3. Alexandru Tarus (Sale Sharks), 4.Johan Van Heerden(Perpignan), 5.Marius Antonescu (Colomiers), 6. Mihai Macovei (C)(Colomiers), 7.Adrian Ion (CSM Bucuresti), 8.Andre Gorin (Massy), 9.Florin Surugiu (CSA Steaua), 10.Daniel Plai(Steaua Bucuresti), 11.Ionut Dumitru (CSA Steaua), 12.Florin Vlaicu(CSM Bucuresti), 13.Vladut Popa (Timisoara Saracens), 14.Vladut Zaharia(Timisoara Saracens), 15.Ionel Melinte(CSA Steaua)
Rezerve: 16. Ovidiu Cojocaru (CSM Stiinta Baia Mare), 17. Alexandru Savin (CSM Bucuresti), 18.Alexandru Gordas(CSM Bucuresti), 19.Cristi Chirica (CSM Stiinta Baia Mare), 20.Dorin Lazar (Timisoara Saracens), 21.Alexandru Tigla (CSM Stiinta Baia Mare), 22.Alexandru Bucur(Stiinta Baia Mare), 23.Marius Simionescu (Timisoara Saracens)

Staff tehnic: Marius Tincu – antrenor principal interimar, Danie de Villiers – antrenor treisferturi, Lasha Tavartkiladze – antrenor inaintare, Lynn Howells – consultant tehnic din partea World Rugby, James de Lacey – preparator fizic, Florin Tasca – preparator fizic, Radu George -kinetoterapeut, Catalin Stoian – kinetoterapeut, Vlad Ilie – doctor, Nicoleta Ene – manager

FOTO: Dragos Pascaneanu

713 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

4 Comments

 1. dans 14 februarie 2019 at 15:01

  …sper sa incepem sa-i vedem si pe cei tineri….Simionescu, Chirica, Tigla, Bucur au nevoie de un 20 minute de joc. Sa speram ca rezultatul e bun…Success ‘Stejari’!

 2. Dan 14 februarie 2019 at 20:44

  A sarit Lucaci din schema?
  FFFFFFFFFFFFFFFoarte bine.

 3. Constantin 15 februarie 2019 at 9:15

  An de an ne plangem de faptul ca jucatorii romani din campionatul intern nu joaca sau antreneaza de prin noiembrie. Pai stum cu totii c sunt multi jucatori romani care joaca in Franta (simplu exemplu), in Federal 1, 2 care pot aporta bun nivel de rugby, si niciodata nu sa gandit nimeni la ei. Sa nu uitam ca Spania convoaca an de an jucatori din Franta de la toate nivelele posibile (Top14, ProD2, Federale 1 y 2), iar de moment ai ies bine socotelile. In curand vom proba iarasi acest tip de convocari

 4. Constantin 15 februarie 2019 at 9:19

  Ca sa nu mai punem faptul ca dintr-o data a dat patriotismul peste noi si vrem sa batem pe toata lumea cu jucatori autohtoni si fara experienta. Unde sunt cei care au adus plusul de calitate tecnic de care avea nevoie equipa nationala???

Leave A Response