Monday 06th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

STATISTICA | Van Heerden la meciul cu numarul 35 pentru Stejari, Surugiu la selectia 76 in partida contra Germaniei

16 februarie 2019 First XV

Astazi, 16 februarie, pe stadionul Municipal din Botosani, acolo unde revin dupa noua ani, Stejarii vor intalni Germania in cea de-a doua etapa contand pentru Rugby Europe Championship. Fata de partida cu Georgia, staff-ul tehnic al echipei nationale a operat sase modificari in garnitura de start, cate trei pe inaintare, respectiv trei pe linia de treisferturi.

Linia intai va fi alcatuita din Constantin Pristavita, Eugen Capatana si Alexandru Tarus, in aceasta componenta acestia vor evolua pentru a doua oara in XV-le de start al Stejarilor. Anterior cei trei au patruns pe teren din primul minut in partida de baraj impotriva Portugaliei disputata in luna noiembrie a anului trecut. Impreuna au un total de 104 selectii. Linia a doua a ramas neschimbata, Johan Van Heerden si Marius Antonescu fiind pentru a 13-a oara cuplul din acest compartiment, Johan Van Heerden ajuns la a 35-a selectie.

Nici linia a treia nu va suferi modificari, fata de partida cu Georgia, Mihai Macovei si Adrian Ion vor fi flankeri, iar Andre Gorin inchizator. Aceasta tripleta se va regasi pentru a doua oara in formula de start a echipei nationale. Cuplul de mijlocasi va fi in schimb modificat, Florin Surugiu si Daniel Plai urmand sa evolueze in acest tandem pentru a patra oara, mijlocasul la gramada ajuns la a 76-a selectie, iar uvertura la borna cu numarul cinci.

Ionut Dumitru revine pe postul de aripa, alaturi de Vladut Zaharia, el fiind unul dintre cei mai eficienti marcatori impotriva Germaniei cu trei reusite. Florin Vlaicu si Vladut Popa vor evolua pentru prima data in aceasta formula ca si cuplu de centri. Florin Vlaicu care a depasit borna celor 900 de puncte marcate in contul Stejarilor este si cel mai eficient marcator in partidele cu Germania(66 de puncte), in acelasi timp avand si cele mai multe prezente impotriva acestora, sase in total. Titular al postului de fundas ramane in continuare Ionel Melinte.

De remarcat ca pe banca de rezerve se vor regasi in majoritate jucatori tineri, cei mai experimentati fiind Dorin Lazar si Alexandru Gordas.

Romania: 1.Constantin Pristavita(Stiinta Baia Mare), 2.Eugen Capatana(Timisoara Saracens), 3.Alexandru Tarus(Sale Sharks), 4.Johan Van Heerden(Perpignan), 5.Marius Antonescu(Colomiers), 6.Mihai Macovei(Colomiers), 7.Adrian Ion(CSM Bucuresti), 8.Andre Gorin(Massy), 9.Florin Surugiu(Steaua Bucuresti), 10.Daniel Plai(Steaua Bucuresti), 11.Ionut Dumitru(Steaua Bucuresti), 12.Florin Vlaicu(CSM Bucuresti), 13.Vladut Popa(Timisoara Saracens),14.Vladut Zaharia(Timisoara Saracens), 15.Ionel Melinte(Steaua Bucuresti).
Rezerve: 16.Ovidiu Cojocaru(Stiinta Baia Mare), 17.Alexandru Savin(CSM Bucuresti), 18.Alexandru Gordas(CSM Bucuresti), 19.Cristi Chirica(Stiinta Baia Mare), 20.Dorin Lazar(Timisoara Saracens), 21.Alexandru Tigla(Stiinta Baia Mare), 22.Alexandru Bucur(Stiinta Baia Mare), 23.Marius Simionescu(Timisoara Saracens)

FOTO: Iancu Verdes

608 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response