Thursday 24th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Accidentat cu Germania, Ionel Melinte: “Sper ca intr-o saptamana sa reiau antrenamentele pentru ca vreau sa fiu pe teren cu Spania”

18 februarie 2019 First XV

Romania a obtinut prima victorie in Rugby Europe Championship editia 2019,  invingand sambata, 16 februarie, in cea de-a doua etapa a competitiei, Germania, 38-10. Marcator al unui eseu, dupa o cursa spectaculoasa, fundasul Ionel Melinte a parasit accidentat terenul, acuzand dureri la glezna dreapta.

Cum te simti?
Acum, bine. Am facut un RMN in aceasta dimineata si este o entorsa usoara de glezna. Sper ca intr-o saptamana sa imi pot relua antrenamentele pentru ca vreau sa fiu in teren la meciul cu Spania, sa imi ajut echipa si colegii. A fost un pic de durere, m-am temut sa nu fie mai grav, insa de data aceasta am scapat usor.

Ce s-a intamplat de fapt?
La o faza, un jucator advers m-a placat si a cazut pe piciorul meu.

Ai facut un meci bun pana in momentul accidentarii…
Eu imi doresc foarte mult sa joc. Am asteptat aceasta sansa si fiecare minut in teren pentru Romania, e o bucurie. Ma bucur ca jucam mai mult pe treisferturi, cred ca este o imbunatatire a jocului pe care l-am facut cu Georgia. Suntem multi jucatori tineri si dorim sa aducem tot ce avem mai bun echipei. Aveam nevoie de aceasta victorie cu Germania pentru moralul nostru, pentru ca am tot pierdut meciuri in ultima perioada si era necesar sa vina si ceva pozitiv. Acest rezultat ne da mai multa incredere si ne face sa pregatim mai optimisti meciul cu Spania.

Ai reusit sa marchezi din nou. In cele cinci meciuri jucate pentru Stejari, ai marcat in patru partide…
Da, din pacate nu am reusit sa marchez eseu si cu Georgia ca sa fie 5 din 5, deci sunt dator cu un eseu (rade). Ma bucur ca pot ajuta echipa, sunt puncte importante, am vazut culoarul, mi-am dat seama ca pot patrunde si asta a fost istoria eseului.

Se simte oboseala dupa aceste meciuri?
Sincer, da. Au fost trei saptamani de cantonament, cu doua meciuri fizice, cu mult efort, jucate la intensitate maxima. Avem nevoie de aceasta pauza de o saptamana. Trebuie sa ne recuperam bine, pentru ca ne asteapta un meci foarte greu cu Spania. Am vazut ieri partida dintre ei si Georgia, au facut un meci foarte bun,  se bazeaza mult pe gramada, in anumite momente chiar au dominat pachetul de inaintare georgian. Va fi un adversar dificil, insa nu va fi imposibil de depasit.

FOTO: Dragos Pascaneanu

931 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

  1. Floare 19 februarie 2019 at 11:13

    Recuperare grabnicä Ionele, si la cât mai multe eseuri!

Leave A Response