Antrenorul Romaniei U20, Horea Himpea: „Venirea jucatorilor de afara a adus concurenta pe posturi, astfel ca toti sunt motivati sa isi castige locul in echipa”

Aflata in aceste zile in stagiu la Snagov, Romania U20 continua pregatirea in vederea participarii la Campionatul European de U20 care va avea loc intre 27 martie- 8 aprilie in Portugalia, la Coimbra. Stejareii au disputat sambata, 16 februarie un meci de pregatire cu RC Grivita, urmand  ca maine, 19 februarie, sa intalneasca, la Navodari, pe stadionul Flacara pe CS Navodari. Antrenorul principal al Romaniei U20, Horea Himpea a facut o analiza a felului in care decurge pregatirea.

In primul rand, cum a fost meciul cu RC Grivita?
Noi ne-am atins obiectivul pentru acest meci, in plus a fost prima data cand jucatorii au evoluat in aceasta formula. In acest stagiu avem cativa baieti care evolueaza in afara tarii si a fost interesant sa vedem cum se leaga echipa, cum vor pune in teren planul de joc. Recunosc ca ne-ar fi placut sa avem in fata o echipa cu o viteza mai mare de joc, insa chiar si asa am ramas cu multe lucruri pozitive din acest meci. Vreau sa le multumesc celor de la Grivita ca au acceptat sa joace cu noi, inseamna foarte mult sa avem meciuri de pregatire.

Rezultatul…
In acest moment al pregatirii, rezultatul nu are o importanta foarte mare. Nu am jucat pentru rezultat, am jucat pentru a vedea cat s-a inteles sistemul de joc, deciziile pe care jucatorii le iau sub presiune, jocul lor atunci cand au in fata un adversar real. Am vazut unde avem probleme si ce avem de corectat pana la urmatorul meci.

Ce probleme a avut Romania U20 in acest meci?
Problemele noastre au fost la jocul la sol si suportul la spontana, apoi mici probleme la gramezile ordonate, lucruri pe care trebuie sa le corectam. Pentru multi dintre ei este primul stagiu cu Romania, s-au lovit pentru prima data de acest proiect de joc, ne-a interesat mai mult cum reactioneaza in anumite situatii decat detaliile tehnice pe care le putem corecta in antrenamente.

Ce este  pozitiv din aceasta partida?
Suntem multumiti de cum au jucat per ansamblu, de baietii pe care i-am vazut prima data  jucand, au un potential foarte mare. Jucatorii s-au simtit bine pe teren, au aratat bucurie in acest joc, dorinta de a juca in viteza, de a juca colectiv pentru echipa si nu individual. Incet, incet, echipa pentru Campionatul European incepe sa prinda contur. Ma bucur mult ca au jucat colectiv si ca au aratat ca o echipa, in plus au fost foarte disciplinati, atat ca joc, cat si ca tactica.

In acest stagiu sunt si multi jucatori care evolueaza in afara tarii. Este o diferenta intre ei si cei care joaca in tara?
Singurul plus pe care il au este acela ca au meciuri foarte multe jucate si au experienta de joc. Acest lucru se reflecta in timpul meciului in deciziile pe care le iau, in jocul fara balon, in felul in care  se pozitioneaza pe teren.

Urmeaza meciul de maine cu CS Navodari. Ce urmariti in acest meci?
La fel ca in partida cu RC Grivita, urmarim atitudinea lor, disciplina tactica, disciplina de joc.  Obiectivul setat pentru acest meci este sa crestem in  viteza de joc, sa avem o mai mare rapiditate in deciziile pe care le luam in timpul jocului.

Cum este echipa? Cum ii simtiti pe jucatori?
Venirea jucatorilor ce evolueaza in afara tarii a adus o concurenta pe posturi, astfel ca toti baietii sunt foarte motivati ca sa isi castige locul in echipa.Concurenta determina o crestere a calitatii actului sportiv, a felului in care acestia se pregatesc si abordeaza meciurile.  Mai sunt multi jucatori din afara tarii pe care vrem sa ii vedem, ni se par interesanti si sper sa ii putem avea in urmatorul stagiu.

Care este cel mai greu lucru cu care va confruntati in ce priveste pregatirea jucatorilor?
Ne-am dori sa avem un control mai mare asupra lor, sa vedem cum se pregatesc dupa ce pleaca din stagiul echipei nationale, am dori sa stim  antrenamentele individuale pe care le fac, antrenamentele la club. Noi comunicam cu ei pe partea de plan de joc, le dam reperele cu care trebuie sa se familiarizeze pentru ca sa fie mai usor atunci cand vin in stagiu. Din pacate, e foarte greu sa ii tinem pe jucatorii care evolueaza in tara conectati la ceea ce inseamna meciuri, pentru ca acestia nu au mai jucat din noiembrie, iar meciurile se vor relua la la jumatatea lui martie.

 

Cele doua formule de echipa folosite in partida cu RC Grivita:

Romania:
1. George Ilincuta, 2. Darius Placintar, 3. Flavian Cuprian, 4. Virgil Ghenea, 5. Andrei Cabason, 6, Dragos Ser, 7. Marius Ferariu, 8. Razvan Belehuz, 9. Emanuel Grigore, 10. Danut Jipa, 11. Andrei Mihalache, 12. Sebastian Munteanu, 13. Vlad Leica, 14. Laurentiu Pocovnicu, 15. Paul Popoaia

Romania:
1. George Ilincuta, 2. Florian Ciocoiu, 3. Andrei Hurjui, 4. Alin Toma, 5. David Dinescu, 6. Andrei Pricopie, 7. Darius Vulturar, 8, Razvan Ivan, 9. Vlad Bocanet, 10. Alexandru Harasim, 11. Rares Ciudin, 12. Nathanael Grosu, 13. Claudiu Grad, 14. Catalin Tudorache, 15. Edouard Carp

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile