Sunday 24th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Prima etapa a Rugby Europe Trophy 7’s feminin va avea loc in Ungaria

19 februarie 2019 7's Women

Rugby Europe a stabilit programul primei etape din cadrul competitiei Rugby Europe Women 7’s Trophy pentru editia 2019, acesta fiind al doilea esalon valoric continental la care vor participa si Ghindele, clasate anul trecut pe pozitia a patra in clasamentul general.

Fata de editia anterioara au retrogradat Austria si Letonia, locul acestora fiind luat de Georgia si Turcia, doua echipe care si-au disputat de altfel suprematia in Rugby Europe Women 7’s Conference de unde au promovat, campioana celui de-al treilea esalon valoric fiind Georgia. De asemenea, tabloul participantelor va fi completat de Germania si Portugalia care au retrogradat din Grand Prix acolo unde in acest sezon se vor regasi Olanda si Ucraina, primele doua clasate in editia 2017 a Rugby Europe 7’s Trophy.

Prima etapa a sezonului 2019 va avea loc in Ungaria, iar echipa noastra nationala, Ghindele, a fost repartizata in Grupa C alaturi de Suedia, Norvegia si Israel. Cu Suedia ne-am intalnit de trei ori anul trecut, doua victorii revenind nordicelor, ambele in finala mica, in timp ce Ghindele au castigat in faza grupelor, la Szeged, cu 12-10 dupa o partida dramatica. Tot in sezonul trecut Ghindele au jucat atat impotriva Norvegiei, cat si a Israelului impunandu-se in fata ambelor, 36-0, respectiv 41-0.

Componenta grupelor in primul turneu va fi urmatoarea:
Grupa A-Germania, Cehia, Elvetia, Turcia
Grupa B-Portugalia, Ungaria, Finlanda, Georgia
Grupa C-Suedia, Romania, Norvegia, Israel

Editia 2019 a competitiilor continentale, Grand Prix Series si Rugby Europe Women 7’s Trophy va fi criteriu de baza pentru calificarea la Jocurile Olimpice din 2020 care vor avea loc in Japonia la Tokyo.

FOTO: Rugby Europe Facebook

958 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response