Tuesday 22nd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Stejarii se reunesc pentru urmatoarele trei meciuri din Rugby Europe Championship. Vezi lotul extins!

22 februarie 2019 First XV

Nationala de rugby a Romaniei se reuneste pentru a pregati urmatoarele trei meciuri din Rugby Europe Championship, Stejarii urmand sa intalneasca pe 3 martie la Madrid, Spania, pe 9 martie la Botosani, Rusia si pe 17 martie la Bruxelles, Belgia.

Pentru aceste partide, staff-ul tehnic format din Marius Tincu – antrenor principal interimar, Lasha Tavartkiladze – antrenor inaintare, Danie de Villiers – antrenor treisferturi si Lynn Howells – consultant tehnic din partea World Rugby, a stabilit un lot extins de 31 de jucatori. Acestia provin de la 4 cluburi din tara, 9 – CSM Bucuresti, 7 de la Timisoara Saracens, 5 – CSM Stiinta Baia Mare, 4 de la CSA Steaua si 6 Stejari evolueaza in campionatele externe, 5 in Franta si unul din Anglia.

Jucatorii din tara se vor reuni pe 24 februarie la Bucuresti, dupa care, pe 25 vor pleca in Franta, la Colomiers. Aici se vor reuni cu jucatorii care evolueaza acolo, pentru a pregati meciul cu Spania de pe 3 martie, de la Madrid. Plecarea spre Spania se va face direct de la Colomiers.

“Pregatirea in Franta va fi de mare ajutor pentru ca acolo temperaturile sunt apropiate de cele din Spania, unde vom juca. Acest stagiu la Colomiers a fost gandit pentru a avea acces la un teren bun de pregatire, dar si pentru a evita un zbor de patru ore de la Bucuresti la Madrid, de aici urmand sa facem doar o ora, putand sa limitam astfel oboseala care se acumuleaza pe drum.  Ne asteptam la un meci greu cu Spania avand in vedere ceea ce s-a intamplat anul trecut cu descalificarea de la Cupa Mondiala, va fi o presiune enorma pe umerii jucatorilor. Din punct de vedere rugbystic, am vazut primele lor doua meciuri, au o echipa foarte buna, pentru meciul cu noi au rechemat toti jucatorii  din campionatul francez, sunt aproape 20, isi pun mari sperante in acest meci, am vazut ca deja se si vad castigatori. Intr-adevar, pornesc ca favoriti, joaca acasa, au o echipa buna, si vor pune tot ce au mai bun in teren ca sa castige. Asteptam  sa vedem cum va fi in acest weekend pentru ca avem multi jucatori convocati care au meciuri in campionatul francez sau meciuri de pregatire in tara, sper sa nu apara accidentari. Moral suntem bine, am castigat cu punct bonus cu Germania, iar acest lucru a dat incredere tuturor. In plus, a fost satisfactia ca am terminat meciul cu multi tineri in teren, este important ca ei sa joace, sa castige experienta, sa invete din aceste meciuri. Sper ca baietii nostri sa lupte, sa dea totul in acest meci, sa isi doreasca acest lucru pentru ca  fara lupta nu putem face fata”, a declarat Marius Tincu, antrenorul principal interimar al Romaniei.

Jucatorii convocati pentru urmatoarele meciuri din Rugby Europe Championship:
Pilieri: Alexandru Tarus (Sale Sharks), Constantin Pristavita (CSM Stiinta Baia Mare), Alex Gordas (CSM Bucuresti), Alexandru Savin (CSM Bucuresti), Vasile Balan (CSM Bucuresti)
Taloneuri: Eugen Capatina (Timisoara Saracens), Ovidiu Cojocaru (CSM Stiinta Baia Mare)
Linia a II-a: Marius Antonescu (Colomiers), Johan Van Heerden (Perpignan), Ionut Muresan (Timisoara Saracens), Adrian Motoc (SU Agen)
Linia a III-a: Mihai Macovei (Colomiers), Andre Gorin (Massy), Adrian Ion (CSM Bucuresti), Cristi Chirica (CSM Stiinta Baia Mare), Dorin Lazar (Timisoara Saracens)
Mijlocasi la gramada: Florin Surugiu (CSA Steaua), Tudorel Bratu (CSM Bucuresti), Alexandru Tigla (CSM Stiinta Baia Mare)
Mijlocasi la deschidere: Daniel Plai (CSA Steaua)
Aripi: Ionut Dumitru (CSA Steaua), Nicolas Onutu (CSM Bucuresti), Vladut Zaharia (Timisoara Saracens)
Centri: Florin Vlaicu (CSM Bucuresti), Alexandru Bucur (CSM Stiinta Baia Mare), Vladut Popa (Timisoara Saracens), Catalin Fercu (Timisoara Saracens), Cosmin Iliuta (CSM Bucuresti), Tangimana Fonovai (CSM Bucuresti)
Fundas: Marius Simionescu (Timisoara Saracens), Ionel Melinte (CSA Steaua)

Staff tehnic: Marius Tincu – antrenor principal interimar, Danie de Villiers – antrenor treisferturi, Lasha Tavartkiladze – antrenor inaintare, Lynn Howells – consultant tehnic din partea World Rugby, James de Lacey – preparator fizic, Florin Tasca – preparator fizic, Radu George -kinetoterapeut, Alin Grigoras – kinetoterapeut, Daniel-Razvan Wanya – Crangu  – doctor, Nicoleta Ene – manager

1,296 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

2 Comments

  1. Floare 22 februarie 2019 at 13:31

    L-ati verificat ca lumea pe Fonovai? Sä n-avem iar surprize…

  2. dans 22 februarie 2019 at 17:11

    :))

Leave A Response