Saturday 16th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Cinci modificari in Primul XV si un posibil debut pentru Stejari in meciul cu Spania

3 martie 2019 First XV

Pentru Stejari urmeaza astazi, 3 martie, cea de-a treia partida din cadrul Rugby Europe Championship, pe Estadio Nacional Complutense din Madrid, impotriva Spaniei. Fata de echipa care a intalnit Germania in runda anterioara au aparut cinci modificari, in timp ce, daca va intra pe teren,  Iulian Hartig (20 ani) isi va trece in cont prima selectie in tricoul cu frunza de stejar la nivel de seniori.

Linia intai a Stejarilor va ramane aceeasi din partida cu Germania, Constantin Pristavita, Eugen Capatana si Alexandru Tarus urmand sa se regasesca pentru a treia oara in acesta formula, in XV-le de start. Debutant in 2012, Eugen Capatana va atinge in partida de la Madrid borna celor 40 de selectii pentru echipa nationala, pana in prezent el evoluand in patru partide impotriva Spaniei, din care trei s-au incheiat cu victorii ale Stejarilor.

Nici linia a doua nu va suferi modificari, Johan Van Heeden si Marius Antonescu urmand sa formeze cuplul din acest compartiment pentru a 14-a oara. In schimb linia a treia va fi putin schimbata Andre Gorin va trece flanker alaturi de capitanul Mihai Macovei, iar Cristi Chirica va imbraca tricoul cu numarul opt, in aceasta alcatuire ei urmand sa formeze pentru prima data linia a treia din echipa de start a Stejarior.

Cuplul de mijlocasi va fi unul extrem de experimentat. Florin Surugiu si Florin Vlaicu vor incepe in acest tandem pentru a 12-a oara, impreuna cei doi avand un total de 191 de selectii. La fel de important va fi si jocul celor doi centri, Tangimana Fonovai si Catalin Fercu, a treia oara impreuna pe acest post din primul minut al partidei. Din actualul lot, Catalin Fercu detine atat recordul numarului de partide jucate impotriva Spaniei, 13 la numar, cat si al eseurilor marcate, cu cinci finalizari in terenul de tinta al ibericilor.

Ca si in disputa cu Germania cele doua aripi vor fi Ionut Dumitru, respectiv Vladut Zaharia. Ionut Dumitru a jucat de trei ori in partidele cu Spania si a marcat doua eseuri, in timp ce pentru Vladut Zaharia acesta va fi prima confruntare cu Los Leones. Tot pentru prima data intr-o partida cu Spania se va afla si fundasul Marius Simionescu care va bifa cea de-a opta selectie pentru Stejari.

Dintre jucatorii care se vor afla pe banca de rezerve Iulian Hartig ar putea debuta pentru Stejari, tot intr-o partida cu Spania, in 2012, consemandu-se si debutul unui alt jucator care se va afla in acesta ipostaza la Madrid, este vorba despre Adrian Ion.

Romania: 1.Constantin Pristavita(Stiinta Baia Mare), 2.Eugen Capatana(Timisoara Saracens), 3.Alexandru Tarus(Sale Sharks), 4.Johan Van Heerden(Perpignan), 5.Marius Antonescu(Colomiers), 6.Andre Gorin(Massy), 7.Mihai Macovei(Colomiers), 8.Cristi Chirica(Stiinta Baia Mare), 9.Florin Surugiu(Steaua Bucuresti), 10.Florin Vlaicu(CSM Bucuresti), 11.Ionut Dumitru(Steaua Bucuresti), 12.Tangimana Fonovai(CSM Bucuresti), 13.Catalin Fercu(Timisoara Saracens), 14.Vladut Zaharia(Timisoara Saracens), 15.Marius Simionescu(Timisoara Saracens)
Rezerve: 16.Ovidiu Cojocaru(Stiinta Baia Mare), 17.Iulian Hartig(CSM Bucuresti), 18.Alexandru Gordas(CSM Bucuresti), 19.Dorin Lazar(Timisoara Saracens), 20.Adrian Ion(CSM Bucuresti), 21.Tudorel Bratu(CSM Bucuresti), 22.Daniel Plai(Steaua Bucuresti), 23.Nicolas Onutu(CSM Bucuresti)

FOTO: Ionut Tabultoc

722 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response