Tuesday 26th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

“Ziua rugbyului romanesc” aniversata la Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

21 martie 2019 INTERN

Aula Mica a Universitatii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a fost în premiera gazda simpozionului cu tema „Ziua rugbyului romanesc”. Evenimentul s-a bucurat de un real succes, la el participand cadrele didactice ale universitatii, fosti rugbysti care au pus bazele acestui sport in  Alba Iulia, invitati din partea autoritatilor locale, profesori de educatie fizica din judet si nu in ultimul rand, studenti ai Departamentului de Educatie Fizica si Sport, viitoare cadre didactice de specialitate.

Programul a cuprins o prelegere despre inceputul rugbyului autohton prezentata de catre fosti rugbysti, luari de cuvant ale decanului de facultate, precum si alte cadre didactice, muzeografi, istorici si cercetatori stiintifici, care au prezentat urmatoarele lucrari: “Eforturi pentru dezvoltarea rugbyului romanesc in perioada interbelica: cazul oraselor de provincie” (Marius Rotar), „Amintiri despre rugbyul albaiulian din anii 70: începuturile” (Adrian Macinic), „ Rugbyul românesc și fanii săi” (Horia Ungur, membru fondator Club 16).

Federatia Romana de Rugby a fost reprezentata de catre Gheorghe Sabau, Director de Dezvoltare Transilvania Nord, care a prezentat  pe langa tema principala, respectiv “Eseuri cu balonul oval”, lucruri legate de implementarea si dezvoltarea acestui sport in judetul Alba, atat la nivel scolar,  cat mai ales la nivel de mini rugby, juniori si chiar seniori.

“Un evenimenent deosebit care, speram noi, sa dea restartul rugbyului din judetul Alba. Oameni deosebiti, care prin luarile lor de cuvant ne dau sperante ca in viitorul apropiat  Alba Iulia va reveni pe harta rugbystica a tarii. Aduc multumiri si felicitari deopotriva organizatorilor si asa cum le-am promis, Federatia Romana de Rugby va fi mereu aproape in demersul lor de a revigora rugbyul din aceasta zona a tarii.” a declarat Gheorghe Sabau, Director de Dezvoltare Transilvania Nord.

 

822 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response