Tuesday 22nd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Romania U20, pregatita pentru participarea la Campionatul European. Vezi lotul de 27 de jucatori care vor evolua in Portugalia!

22 martie 2019 U20

Nationala de U20 a Romaniei va participa intre 31 martie si 6 aprilie la Campionatul European rezervat acestei categorii de varsta ce va avea loc la Coimbra, in Portugalia. Stejareii vor debuta in competitie duminica, 31 martie, intr-un meci cu Olanda, ora 15:00, ora Romaniei.

Staff-ul tehnic a stabilit un lot de 27 de jucatori, acestia urmand sa se reuneasca sambata, 23 martie, la Bucuresti, ora 10:00, la sediul Federatiei Romane de Rugby (Bd. Marasti nr. 18-20) pentru a sta intr-un stagiu de trei zile la CN Snagov, dupa care, pe 27 martie vor pleca spre Coimbra.

Cei 27 de sportivi provin de la 9 cluburi din tara, 6 – CSS 2 Baia Mare, 3 – U Cluj, 3 – Tomitanii Constanta, 2 – CT Dinicu Golescu si cate unul de la CS Navodari, RC Barlad, CSM Bucuresti, CSA Steaua si SCM Gloria Buzau, 2 evolueaza in Anglia si 6 in Franta.

La Campionatul European de la Coimbra, Romania va intalni pe 31 martie, Olanda, pe 3 aprilie –  Spania si pe 6 aprilie – Selectionata regiunii Novelle – Aquitaine (Franta).

“Faptul ca deja sunt jucatori in vizorul echipei nationale de seniori a Romaniei, cum este Dragos Ser sau Paul Popoaia cred ca spune multe despre potentialul si valoarea jucatorilor care sunt la Romania U20. Este un grup frumos, care a crescut ca joc de la stagiu la stagiu si asteptam sa vedem rezultatele pe teren la aceasta competitie. E foarte important ceea ce vom reusi sa facem ca joc, ca rezultat, insa la fel de important e ca acesti jucatori sa profite  la maxim de aceste meciuri, sa capete experienta de joc, sa invete sa ia decizii sub presiune, sa ramana calmi, lucizi si sa isi puna jocul individual in folosul echipei.  Va fi un Campionat European cu meciuri interesante, abordam fiecare meci la victorie, ne dorim sa facem jocuri cat mai bune, este un grup valoros si sper sa fie pentru noi toti o experienta pozitiva”, a declarat Horea Himpea, antrenorul principal al Romaniei U20.

Jucatorii convocati pentru Campionatul European:
Pilieri: Vlad Dumbrava (Henley Hawks), Andrei Hurjui (Stade Aurillacois), George Ilincuta (Leeds Beckett University), Flavian Cuprian (CS Navodari), Silviu Staicu (Stade Niortais)
Taloneuri: Darius Placintar (U Cluj), Florian Ciocoiu (CT Dinicu Golescu)
Linia a II-a: Alin Toma (CSS 2 Baia Mare), Virgil Ghenea (Stade Aurillacois), Andrei Cabason (Tomitanii Constanta)
Linia a III-a: Razvan Belehuz (RC Barlad), Darius Vulturar (CSS 2 Baia Mare), Andrei Pricopie (CSS 2 Baia Mare), Marius Ferariu (CSS 2 Baia Mare), Dragos Ser (CSM Bucuresti)
Mijlocas la gramada: Vladut Bocanet (U Cluj), Emanuel Grigore (Tomitanii Constanta)
Mijlocas la deschidere: Alexandru Harasim (CSS 2 Baia Mare), Danut Jipa (CT Dinicu Golescu)
Aripi: Andrei Mihalache (U Cluj), Laurentiu Pocovnicu (Tomitanii Constanta)
Centri: Taylor Gontineac (Clermont Espoirs), Cristian Bumbac (CSA Steaua),Nathanael Grosu (Valence Romans Drome Espoirs)
Fundas: Paul Popoaia (CSS 2 Baia Mare), Vlad Leica (SCM Gloria Buzau), Eduard Carp (RC Andrezieux- Boutheon)

Staff: Horea Himpea – antrenor, Marcel Mihalache – antrenor, Viliami Moala – antrenor, Florin Tasca – preparator fizic, Marian Pantea – medic, Cosmin Scarlat – kinetoterapeut, Silvian Ionita – manager

1,453 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response