Thursday 24th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Romania U18, pregatita pentru participarea la Campionatul European. Vezi lotul de 26 de jucatori care vor evolua in Rusia!

5 aprilie 2019 U18

Nationala de U18 a Romaniei va participa intre 14-21 aprilie la Campionatul European rezervat acestei categorii de varsta ce va avea loc la Kaliningrad, Rusia. Stejareii vor debuta duminica, pe 14 aprilie, in compania tarii gazda, Rusia.

Staff-ul tehnic a stabilit un lot de 26 de jucatori (15 inaintasi si 11 jucatori de treisferturi, acestia urmand sa se reuneasca duminica, 7 aprilie, ora 09:30, la sediul Federatiei Romane de Rugby (Bd. Marasti, nr. 18-20). Stejareii vor sta in cantonament la Snagov pana pe 10 aprilie, dupa care vor pleca la Campionatul European.

Cei 26 de sportivi provin de la 5 cluburi din tara: CSS 2 Baia Mare, CT Dinicu Golescu, CSS Barlad, CS Metrorex, CS Cleopatra, 4  evolueaza in Franta, unul in Italia si unul in Irlanda. Capitanul Stejareilor va fi David Popa de la CSS Barlad.

“Speram in evolutii cat mai bune, in aplicarea organizarii moderne de joc pe care am gandit-o. Am creat un grup bun, cu perspective mari pentru momentul in care vor face pasul la U20. Au ramas in afara lotului jucatori cu real potential, care mai au de corectat unele deprinderi,  insa ei se vor afla in continuare in vederile echipei nationale. Romania U18 este un grup bun, care isi doreste performanta si  sper ca toti copiii de aici sa inteleaga ca rugbyul de inalta performanta se face cu mari sacrifii si dorinta de munca foarte mare. In ce priveste competitia, vom incepe cu un meci foarte greu, cu echipa Rusiei. Stim ca sunt jucatori fizici, care cauta in permanenta contactul, sunt foarte rezistenti, iar pe partea de tehnica sunt intr-un real progres pentru ca ei au pus accent foarte mult pe rugby in 7. Noi suntem increzatori in sansele noastre si ne dorim sa facem un rezultat cat mai bun”, a declarat George Sava, antrenor principal.

Sportivii convocati pentru participarea la Campionatul European:
Pilieri: Kristian Balin (CSS 2 Baia Mare), Andrei Capusanu (CT Dinicu Golescu), Anthony Dinu (Bordeaux-Begles), Alexandru Suler (CSS 2 Baia Mare), Alexandru Arnautu (SAXV Charente)

Taloneuri: Serban Dadacus (CSS Barlad), Sergiu Puescu (CS Metrorex)

Linia a II-a: George Bogdan Antonescu (CS Metrorex), Alexandru Barsan (CSS Barlad), Luigi Ostoni (Rugby Monza), Virgil Ghenea (Stade Aurillacois)

Linia a III-a: David Popa (CSS Barlad), Kemal Altinok (CT Dinicu Golescu), Ioan Bodor (CT Dinicu Golescu), Alexander Dinu (RC Massy)

Mijlocas la gramada: Sorin Pandichi (CS Cleopatra), Constantin Robert (CS Metrorex)

Mijlocas la deschidere: Mihai Barbu (CS Cleopatra), Mihai Muresan (CSS 2 Baia Mare)

Aripi: Andrei Tatarus (CSS 2 Baia Mare), Teodor Ursu (CSS Barlad),

Centri: Denis Lupu (CSS 2 Baia Mare), Carlos Sasaran (Wexford Wanderers RFC), Darin Ont (CSS 2 Baia Mare)

Fundas: Bogdan Iacovache (CT Dinicu Golescu), Ovidiu Neagu (CS Barlad)

Staff: George Sava – antrenor principal, Razvan Popovici – antrenor, Dragos Cernat – preparator fizic, Daniel-Razvan Wanya –Crangu– medic, Cosmin Scarlat – kinetoterapeut.

 

Program Campionatul European U18:
DUMINICA, 14 aprilie:
M1: Georgia – Germania
M2: Spania – Olanda
M3: Portugalia – Belgia
M4: Rusia – Romania

MIERCURI, 17 aprilie:
M5: castigator M1-castigator M4
M6: castigator M2 – castigator M3
M7: pierzator M1 – pierzator M4
M8: pierzator M2- pierzator M3

SAMBATA, 20 APRILIE
M9: castigatoar M5 – castigator M6
M10: pierzator M5 – pierzator M6
M11: castigator M7 – castigator M8
M12: pierzator M7- pierzator M8

FOTO: #RugbyTonyVaio

1,608 total views, 6 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

  1. Dan Apostol 6 aprilie 2019 at 22:28

    Mult succes – sa va intoarceti cu cel putin 2 victorii! Important e sa bateti Rusia in primul meci

Leave A Response