Wednesday 27th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Strategia Nationala a rugbyului romanesc 2019-2023

9 aprilie 2019 INTERN

Federatia Romana de Rugby a conceput, avand drept reper modelele de bune practici de la nivel international, o propunere de strategie pentru perioada 2019-2023. Aceasta a fost trimisa spre consultare cluburilor, care au putut transmite variantele lor de modificare si completare a acesteia, astfel incat abordarea sa raspunda cat mai eficient nevoilor si prioritatilor tuturor structurilor sportive afiliate. Proiectul rezultat este un plan asumat de toti membrii federatiei, prin vot in unanimitate in cadrul Adunarii Generale si de Alegeri Partiale, implementarea sa urmand sa fie urmarita indeaproape si evaluata periodic, in cadrul unor intalniri de lucru cu reprezentantii cluburilor afiliate.

Puteti consulta Strategia Nationala a rugbyului romanesc 2019-2023 aici

703 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

2 Comments

 1. Dan Apostol 9 aprilie 2019 at 23:17

  Un om sanatos, care nu este sub influenta alcolului sau a drogurilor nu putea sa semneze un astfel de document. Singura scuza sa semnezi un astfel de document este ca erai beat. Nu poti sa fii treaz sio sa scrii intrun document oficial ca obiectivul pentru 2019-2023 este „de acalifica echipa naţională de seniori la Cupa Mondială de Rugby din Franţa
  2023, prin participarea în aceasta competitie urmând să se poată asigura calificarea directă la RWC 2027”. calificarea la RWC 2027 se poate asigura doar fiind in primii 12 la RVC 2023. Orice om sanatos care cunoaste rugbyul stie ca este nerealistic sa asteptam ca Romania sa fie in primele 12 echipe pana in 2023. Este o munca de cel putin 10 ani de zile nu 3-4 ani de zile.

  Punctut2. „Formarea echipei naţionale Rugby 15 feminin şi includerea acesteia în circuitul european.” Pai nu voi FRR ati desfintat echipa rugby XV feminin? Pai nu era mai normal sa nu o desfintati la inceput? O desfintezi ca sa o infintezi si sa spui apoi ca ti-ai indeplinit obiectivul?
  Puntctul 3. „Creşterea cu 15% a bugetului general
  al Federaţiei Române de Rugby” Cu intrarea librera si nu sunt 2500 de spectatorin pe meci aici a ajuns rugbyul romanesc. Va plangeti ca nu aveti infrastructura (citez de pe site-ul FRR: „Din pacate la Braila practicarea rugbyului de performanta pare a fi din ce in ce mai grea lipsind baza materiala, un teren in aer liber usor accesibil si sprijin material adecvat.In actuala situatie competitiile de rugby tag la nivel scolar isi ating doar partial scopul trecerea la rugbyul de performanta fiind aproape imposibila”. Deci pe de o parte va plangeti ca nu este posibil sa ai mare performanta in Braila dar bugetul va creste cu 15%? Trebuie sa fii beat sa semnezi asa ceva.

  Punctul 4. „Performanţa reprezintă calificarea la una dintre cele două competiţii
  mondiale de vârf:
  • Cupa Mondială U20 R15 masculin” Pai noi suntem ciuca batailor la U20 (fara victorie in ultimele 8 meciuri) si astia se asteapta sa ne calificam la U20 trophy? Nerealist pentru urmatorii 10 ani.

  Punctul 5. Jocuri internaţionale în compania natiunilor Tier 1. – nerealist pentru urmatorii 10 ani. Spania este aproape egala noastra la acest moment si este foarte probabil ca va fi inaintea noastra in 2-4 ani de zile. Cum sa joci cu Tier 1 in aceste conditii?

  Punctul 6. Menţinerea în elita europeană la toate formele de rugby pentru echipele naţionale U20 masculin şi U18 masculin şi feminin.
  • Naţionala de Under 18 masculin îşi îmbunătăţeşte performanţa europeană la finele fiecărui an competiţional.
  • Naţionala de Under 20 masculin îşi îmbunătăţeşte performanţa europeană la finele fiecărui an competiţional.

  Cand ai 0(zero, nul) victorii singurul lucru pe care poti sa il faci este sa imbunatatesti – mai jos nu poti sa mergi (in ultimul an noi nu avem nici o victorie la U20 mai jos de atat nu se poate). Din nou trebuie sa fi beat sa scrii asa ceva.

  Punctul7. „Recâştigarea reputaţiei europene prin performarea în elita europeană U20.” „Calificare la RWC U20 2023”. nerealist – Portugalia si spania sunt ani-lumina peste noi – asta trebuie sa fie proiect pentru 2027 sau 2030. Cand te bate Hong Kong acasa la U20 in 2018 stii ca nu ai sanse pentru RWC U 20 2023, trebuie sa fi beat sa spui asa ceva.

  Punctul 8. „Specialişti de clasă mondială (antrenorat de clasă mondială integrat cu știinta și medicina sportivă de clasă mondială)” – nerealist – antrenorii de clasa mondiala nu mai vin in Romania – dupa ce ai dat afara un antrenor mult peste ce exista in Romania nu iti mai vine nimeni.

  Punctul 9. „pana in 2021-2022 Recâştigarea moştenirii europene la nivel de naţiuni Tier 2 prin câştigarea REIC” nerealist Georgia este mult peste noi Georgia U20 ne bate acasa – deplasare. Cel putin 10 ani de zile sa ajungem la nivelul Georgiei.

  Hai Romania!
  Jos Petrache!

 2. Bulan 17 aprilie 2019 at 11:06

  @Dan:

  Foarte bine spus. Oricum, marea strategie e doar praf in ochi, sa se faca si cei de la birouri ca lucreaza.

  A fost o strategie nationala lansata si in 2015? Ar fi interesant de comparat punctuletele colorate de acolo cu (ne)reusitele FRR.

  Demisia Petrache!

Leave A Response