Thursday 28th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Bugetul acordat FRR in 2019 de catre Ministerul Tineretului si Sportului, de doua ori mai mare decat in 2018

11 aprilie 2019 INTERN

Federatia Romana de Rugby beneficiaza de sprijinul constant al Ministerului Tineretului si Sportului, anul 2019 fiind cel in care finantarea acordata sportului cu balonul oval depaseste de doua ori suma din anul precedent. 

Cu ajutorul MTS va fi asigurata prezenta echipelor nationale de seniori, tineret si juniori la competitii internationale de prestigiu, organizate de Rugby Europe si World Rugby, precedata de stagii de pregatire centralizata menite sa asigure cele mai bune conditii fiecarui atlet de inalta performanta. Totodata, vor fi sustinute din aceeasi sursa de finantare si evenimentele interne, care sa ajute la dezvoltarea si promovarea sportului cu balonul oval catre publicul din intreaga tara. Suportul ministerial se va traduce si in remunerarea specialistilor care sa contribuie atat la evolutia rugbyului romanesc la nivel national, cat si la evolutia individuala a structurilor sportive afiliate din Romania, astfel incat sa fie dezvoltate modele de bune practici compatibile cu specificul fiecarui club si reflectate in strategiile adoptate.

Confirmarea unei cresteri substantiale a bugetului primit de la Ministerul Tineretului si Sportului este garantia inceperii cu dreptul a implementarii Strategiei Nationale a rugbyului romanesc. „Strategia Nationala a rugbyului romanesc este un plan ambitios, bine analizat de toate structurile sportive afiliate inaintea votarii sale in unanimitate si care are nevoie, cum este si firesc, de sprijinul autoritatilor cu care federatia noastra colaboreaza. Ma bucura nespus decizia Ministerului Tineretului si Sportului de a mari cu peste 100% valoarea finantarii in comparatie cu anul trecut, intrucat sprijinul financiar este esential in asigurarea contextului necesar dezvoltarii unui sport si a celor care il practica. Consideram ca aceasta decizie este un vot de incredere acordat rugbyului romanesc, pentru care multumim domnului ministru si echipei sale, ale caror asteptari speram sa le indeplinim impreuna. ” a declarat Alin Petrache, presedinte FRR. 

1,029 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

3 Comments

 1. Dan Apostol 12 aprilie 2019 at 9:57

  Banii care trebuia sa ii luam de la WR daca participam la Rugby WC 2019 ii luam de la contribuabil. Ar fi trebuit ca banii sa vina de la Petrache care oricum a furat destul nu de la noi contribuabilii. Este o decizie care nu ii va motiva pe jucatori care stiu ca daca nu joaca bine si nu se califica tot isi primesc primele de joc.

 2. ive 13 aprilie 2019 at 14:28

  E cusută cu aţă albă din moment ce finanţarea nu e susţinută de rezultate şi anume necalificarea la cupa mondială;să nu mai amintim de rezultatele din Challenge Cup sau cele,nu în ultimul rând, ale juniorilor .A fost o decizie politică, ce nu are nimic cu performanţa, menită să închidă gura contestatarilor managentului catastrofal de incompetent.
  Uite aşa naţiunile competitoare în domeniu trec precum acceleratul in gara fără importanţă numită ROMANIA.
  Renaşterea nu poate veni decât odată cu demisia mult aşteptată a lui petrache.Locul individului nu este decât la Maglavit că este predestinat prin nume.

 3. ive 13 aprilie 2019 at 14:31

  scuze: trebuie scris ,,managementului,,

Leave A Response