Thursday 28th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

David Popa,capitanul Romaniei U18:“Va fi prima noastra competitie internationala,dorim sa trecem peste emotii si sa facem meciuri bune”

12 aprilie 2019 U18

Romania U18 va participa intre 14-20 aprilie la Campionatul European de U18 ce va avea loc la Kaliningrad, Rusia. Stejareii se vor afla astfel in fata primei competitii internationale a carierei, singurii doi jucatori care au mai participat la un turneu de asemenea anvergura fiind Virgil Ghenea si Darin Ont. Romania va debuta duminica, 14 aprilie, cu Rusia, de la ora 18:00 (ora Romaniei), in direct pe RugbyEurope.tv. Capitanul echipei, flankerul David Popa a vorbit despre aceasta competitie si ce inseamna ea pentru jucatori.

Ati ajuns miercuri seara la Kaliningrad. Cum sunteti?
A fost un drum lung, obositor, pentru unii dintre noi a fost prima data cand au zburat cu avionul deci am avut motiv de glume si de ras. Ieri a fost o zi mai usora, cu accent pe recuperare. Dupa micul dejun am avut o mica sedinta, apoi am facut o plimbare prin oras, iar dupa-amiaza, un antrenament in care ne-am dezmortitit un pic, ne-am jucat cu mingea, am repetat unele schele, urmand ca de astazi sa intram in programul normal. Pe seara a urmat inca o sedinta in care am recapitulat ziua respectiva, sedinta in care colegii si staff-ul mi-au facut o surpriza cu tortul acela special, dupa care, pana la ora de somn, am petrecut timpul impreuna.

Cum este echipa?
Suntem pregatiti, asteptam meciurile. Cred ca in momentul de fata am pus la punct lucrurile esentiale din proiectul de joc, am mai insistat in aceste zile pe detalii si am repetat anumite secvente din planul de joc. Va fi o experienta noua pentru toti, este prima noastra competitie internationala, ni se va canta pentru prima data imnul, cred ca vom avea multe emotii. Ne dorim sa facem meciuri bune, sa trecem peste emotii, sa fim concentrati, sa jucam in echipa si sa luam cele mai bune decizii. Am invatat din experienta colegilor mai mari de la U20 ca trebuie sa lupti tot timpul, sa nu renunti si sa joci in echipa.

Relatiile de joc cum sunt? Cum v-ati omogenizat?
Suntem un colectiv unit, relatiile de joc s-au legat de-a lungul stagiilor, astfel in momentul de fata nu cred ca exista problemele legate de omogenizare sau de integrare. Majoritatea ne stim din campionat, din meciurile de la U18, insa in momentul in care venim in cantonamentul Romaniei, nu conteaza echipele la care jucam sau rivalitatea dintre noi. Cred ca faptul ca suntem adversari in campionat ne ajuta pentru ca stim fiecare ce poate pe teren si asta ne poate da un plus in jocurile la Campionatul European.

Ati avut doua meciuri de pregatire cu CT Dinicu Golescu si cu Cleopatra. Cat de utile au fost?
Au fost doua meciuri in care am avut obiective difere stabilite de staff-ul tehnic. In primul meci contra celor de la CT Dinicu (castigat cu 27-5), obiectivul a fost apararea. Consider ca am facut un meci bun, am indeplinit cerintele antrenorilor si asta ne-a adus victoria, in a a doua partida, cu Cleopatra (nr. castigata cu 39-10, 17-0 la pauza), am avut ca obiectiv, atacul. Dupa aceasta partida am realizat insa ca avem cateva puncte de imbunatatit, ceea ce am si incercat sa facem. In general au fost doua meciuri bune, in care am reusit sa aprofundam relatiile de joc, sa comunicam foarte bine intre noi, sa ne sustinem, sa respectam planul de joc.

Care este punctul forte al echipei?
Cred ca vom functiona bine atat pe gramada, cat si pe treisferturi. Avem o gramada puternica, e important sa castigam baloane pentru a le treisferturilor posibilitatea de a juca.

Ce inseamna pentru tine sa fii capitanul echipei?
Este o onoare, orice sportiv care joaca la nivel inalt isi doreste sa reprezinte tara. In al doilea rand e o provocare, deoarece e primul mea competitie internationala si primul Campionat European. Nu stiu ce vom intalni aici, cum se vor desfasura lucrurile, dar sper sa pot sa ma ridic la nivelul asteptarilor si sa fiu un capitan pe care colegii mei se pot baza tot timpul.

Esti si arbitru, nivelul 2. Faptul ca arbitrezi si ca ai ajuns sa cunosti foarte bine regulamentul te face mai disciplinat in joc?
Intr-adevar, in luna februarie am promovat cursul de level 2 Match Officiating la Amsterdam. Am arbitrat la toate categoriile de juniori, cat si in Divizia Nationala de Seniori, ultimul meci la care am fost marginas fiind RC Gura Humorului cu CS Navodari. Cred ca este un atu atat pentru mine, cat si pentru echipa acest lucru, pentru ca astfel stim mai bine ce aveam voie si ce nu, in timpul jocului.

David Popa (dreapta) la meciul din play-off-ul DNS, Gura Humorului – CS Navodari, unde a facut echipa la margine cu Teodor Ursu, coleg la CSS Barlad si la Romania U18 FOTO: Dragos Pascaneanu

564 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response