Monday 21st September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Stejareii invinsi de Rusia la CE U18

14 aprilie 2019 U18

Stejareii au debutat la Campionatul European rezervat categoriei de varsta U18 care are loc la Kalliningrad, acolo unde in sferturile de finala au intalnit chiar tara gazda, Rusia, in urma unei partide extrem de echilibrate victoria a revenit ursilor cu rezultatul de 13-11, insa echipa noastra a avut multe momente in care a dominat jocul fiind la un pas de victorie.

In primul sfert de ora Stejareii s-au aflat mai mult in jumatatea de teren adversa si incursiunile lui Darin Ont, Alexandre Dinu si Mihai Muresan aveau sa anunte deschiderea scorului.  Rusii au incercat sa dea replica, insa s-a evidentiat placajul lui Kemal Altinok si o lovitura de pedeapsa jucata in margine i-a adus pe Stejarei in 22-ul gazdelor unde presiunea constanta a fost concretizata prin eseul lui David Popa.

Au urmat momente mai bune ale Rusiei care intre minutele 29 si 32 avea sa treaca in avantaj. Mai intai o lovitura de pedeapsa concretizata a redus diferenta pentru ca apoi Denis Semikov sa speculeze o greseala a defensivei noastre pentru un eseu care a stabilit scorul pauzei, 8-5, desi repriza s-a terminat cu Stejareii in ofensiva, insa apararea rusilor nu a cedat.

Partea secunda a inceput asa cum se incheiase prima parte, cu Stejareii in ofensiva ceea ce avea sa ne aduca o lovitura de pedeapsa concretizata in puncte de Mihai Muresan.  In minutul 53 aveam sa preluam din nou avantajul, tot dintr-o penalitate reusita de acelasi Mihai Muresan. Rusia a revenit in joc si dupa o serie de pick-and-go-uri care ne-au masat la limita propriului teren de tinta a venit incercarea lui Maksim Kemaev.

Reusita inchizatorului rus avea sa fie decisiva pentru ca desi Ovidiu Neagu a incercat sa concretizeze o tentativa de tinta de la aproximativ 42 de metri incercarea sa nu a avut sorti de izbanda, iar incercarile ulterioare de a depasi defensiva gazdelor nu au avut succes, ursii inchizand foarte bine drumul catre terenul propriu de tinta.

Urmatoarea partida a Stejareilor va avea loc miercuri cand vor intalni in semifinala locurilor 5-8 pe Germania.

In celelalte partide ale zilei: Georgia – Germania 46-0, Portugalia – Belgia 28-5 si Spania – Olanda 37-0.

FOTO: Rugby Europe/ Союз регбистов России

840 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

4 Comments

 1. Cezar 14 aprilie 2019 at 23:45

  Bravo baieti,un joc echilibrat,pacat se putea castiga, succes ,hai Romania

 2. marin mot 15 aprilie 2019 at 8:21

  cu mai mare atentie castigam ,baieti,cel putin ati demonstrat ca puteti.continuati cu incredere …cu voi incepe reconstructia echipei nationalei

 3. Dan Apostol 15 aprilie 2019 at 9:58

  Joc bun, am dominat in multe momente, pe teren neutru castigam. La anul sper sa mergem pentru un loc pe podium.

 4. Eugen 15 aprilie 2019 at 16:08

  Doamne ajuta ca nu am picat cu Georgia…era tragedie, executie in direct. Pacat de copii, nu au nicio vina…sunt 4 echipe in toata tarisoara la U19!!! De unde sa construim o nationala??????? Din ce??? Pe minciuna nu se poate construi absolut nimic, nicaieri si in niciun domeniu.

Leave A Response