Tuesday 19th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Federatia Romana de Rugby organizeaza doua cursuri de prim ajutor Level 1 World Rugby la Bucuresti si la Timisoara si un curs Level 2

15 aprilie 2019 INTERN

Federatia Romana de Rugby continua seria actiunilor cu caracter social prin organizarea unor noi cursuri de prim ajutor. Acestea sunt gratuite si se adreseaza tuturor celor interesati, indiferent de pregatirea lor profesionala. Astfel, luni, 22 aprilie, la Bucuresti, va avea un loc un curs de prim ajutor Level 1, certificat World Rugby. In premiera, va fi organizat un astfel de curs si la Timisoara, duminica, pe 2 iunie. De asemenea, va avea loc si un curs de Level 2 World Rugby,  la Bucuresti pe 10 si 11 mai, insa cei care se inscriu trebuie sa aiba cursul de Level 1 absolvit si studii de specialitate.

Cursul de Level 1 ce va avea loc la Bucuresti pe 22 aprilie se va organiza in sala de conferinte a Federatiei Romane de Rugby incepand cu ora 12:30. Inscrierile se poate face pana vineri, 19 aprilie, ora 20:00.Numarul maxim de participanti la curs este de 18.

In ceea ce priveste cursul  de Level 1 ce se va organiza la Timisoara pe 2 iunie, locatia urmeaza sa fie stabilita, urmand a fi comunicata ulterior. Inscrierile se pot face pana pe 30 mai. Numarul maxim de participanti la curs este de 18.

Cursul de Level 2 World Rugby va avea loc la Bucuresti pe 10 si 11 mai, cazarea si masa urmand sa fie asigurate de catre organizatori. Cei care doresc sa se inscrie trebuie sa aiba studii medicale de specialitate (medici, kinetoterapeuti) si cursul de Level 1 absolvit. Inscrierile se pot face pana joi, 25 aprilie. Numarul maxim de participanti la curs este de 12.

 

Doritorii pentru Level 1 trebuie sa trimita un e-mail pe adresa alin.popescu@frr.ro in care sa isi exprime intentia de a participa la curs, precizandu-si datele de identitate si sa ataseze si un printscreen cu rezultatul absolvirii celor 2 module dintre cele de mai jos.

Participantii trebuie sa indeplineasca o serie de cerinte:
– varsta peste 16 ani
– urmarea si absolvirea modulului de prim ajutor disponibil la linkul https://playerwelfare.worldrugby.org/?documentid=module&module=9&language=en (in limba engleza) sau http://playerwelfare.worldrugby.org/?documentid=module&module=9&language=ro (in limba romana) si apoi al modulului potrivit propriului istoric: https://playerwelfare.worldrugby.org/?documentid=module&module=21&language=ro (pentru cei fara pregatire medicala) si https://playerwelfare.worldrugby.org/?documentid=module&module=22 (pentru cei cu pregatire medicala).

Doritorii pentru Level 2 trebuie sa trimita un e-mail pe adresa alin.popescu@frr.ro care sa contina Certificatul de Absolvire a Level 1 (cursul face to face) si  diploma care sa ateste studiile medicale absolvite.

„Publicul tinta pentru Level 1 sunt persoanele care fac parte din staff-urile tehnice ale echipelor de rugby de diferite categorii de varsta, arbitrii sau persoanele ce au tangenta cu fenomenul rugbistic, insa ii asteptam alaturi de noi pe toti cei care doresc sa isi imbunateasca cunostintele medicale, reamintindu-le tuturor ca este un curs practic, fiecare participant urmand sa exerseze manevrele de prim-ajutor sub indrumarea noastra. In ceea ce priveste Level 2, organizat a doua oara in Romania dupa cel din mai 2015 se adreseaza profesionistilor in sanatate care activeaza in rugby si este o conditie indispensabila World Rugby in ceea ce priveste echipele de High Performance.”, a declarat Alin Popescu, managerul medical al FRR.

Dupa finalul cursului, absolventii vor primi la adresa indicata, certificatul de absolvire oferit de World Rugby.

Cursurile vor fi coordonate de catre educatorii World Rugby: managerul medical al FRR, dr. Alin Popescu si de catre dr Beatrice Costandache. De asemenea, va fi prezent si fostul medic echipei nationale a Romaniei, dr Cristian Staicu.

Prezenta la curs este obligatorie pe tot parcursul desfasurarii sale.

1,342 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response