Wednesday 23rd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

In luna iunie, Romania va face un turneu in America de Sud. Vezi lotul selectionat pentru cele doua meciuri!

28 mai 2019 First XV

Nationala de rugby a Romaniei va efectua in luna iunie un turneu in America de Sud in cadrul caruia va intalni Chile si Brazilia. Meciurile vor avea loc pe 8 iunie, la Valparaiso, cu Chile si pe 15 iunie, la Sao Paulo, cu Brazilia. Reunirea lotului este programata pentru 29 mai, la sediul Federatiei Romane de Rugby, dupa care, pe 2 iunie se va pleca spre Chile.

Pentru aceste partide, staff-ul tehnic a stabilit un lot de 26 de jucatori ce provin de la 5 cluburi din Romania: 6 – CSM Bucuresti, 6 – Timisoara Saracens, 5- CSM Stiinta Baia Mare, 4 – CSA Steaua, 1- CS Dinamo si patru din Franta. De remarcat este prezenta in premiera in lotul de 26 de jucatori a lui Taylor Gontineac (19 ani).

“Obiectivul pentru acest turneu in America de Sud este acela de a obtine doua victorii. Trebuie sa continuam sa lucram ceea ce am inceput ca plan de joc in Rugby Europe Championship si sa dam jucatorilor tineri mai mult timp de joc. Tinand cont de faptul ca nu vom juca multe meciuri in acest an, aceste partide vor fi benefice pentru ei ca sa capete experienta de joc, sa se integreze cat mai bine in sistemul de joc. Va fi un pic greu pentru ca nu vom avea mult timp la dispozitie, practic pentru primul meci, cel cu Chile avem 9 antrenamente, apoi jucatorii trebuie sa se acomodeze cu diferenta de fus orar, ceea ce inseamna cinci ore in plus fata de ora Romaniei, nu trebuie ignorate nici conditiile meteorologice, am vazut ca va ploua mult, va fi foarte umed. Lotul selectat este o combinatie de jucatori cu experienta si jucatori tineri, revenind misiunea celor cu experienta sa stranga grupul si sa-i ajute pe cei mai tineri sa se integreze cat mai bine in sistemul de joc. “,  a declarat Marius Tincu, antrenor interimar Romania.

 

Lotul Romaniei pentru turneul din America de Sud:
Pilieri: Constantin PRISTĂVIȚĂ (CSM Stiinta Baia Mare), Iulian HARȚIG (CSM Bucuresti), Alexandru GORDAȘ (CSM Bucuresti), Cosmin MANOLE (CS Dinamo), Alexandru SAVIN (CSM Bucuresti)

Taloneuri: Eugen CĂPĂȚÂNĂ (Timisoara Saracens), Ovidiu COJOCARU (CSM Stiinta Baia Mare)

Linia a doua: Marius ANTONESCU (Colomiers), Johan Van HEERDEN (Perpignan), Ionuț MUREȘAN (Timisoara Saracens)

Linia a treia: Dorin LAZĂR (Timisoara Saracens), Cristi CHIRICA (CSM Stiinta Baia Mare), Vlad NECULAU (Timisoara Saracens), Adrian ION (CSM Bucuresti), Mihai MACOVEI (Colomiers)

Mijlocasi la gramada: Florin SURUGIU (CSA Steaua), Gabriel RUPANU (Timisoara Saracens)

Mijlocas la deschidere: Tudor BOLDOR (CSA Steaua), Daniel PLAI (CSA Steaua)

Aripi: Mihai LĂMBOIU (CSM Stiinta Baia Mare), Nicolas ONUȚU (CSM Bucuresti),  Robert NEAGU (CSA Steaua)

Centri: Vlăduț POPA (Timisoara Saracens), Taylor GONTINEAC (Clermont Espoirs),  Florin VLAICU (CSM Bucuresti)

Fundas: Dorin MANOLE (CSM Stiinta Baia Mare)

Staff: Marius Tincu- antrenor principal interimar, Lasha Tavartkiladze – antrenor, Mugurel Preda – antrenor, Florin Tasca – preparator fizic, Constantin Gheara – manager, Ciprian Caplescu – asistent manager, Mihai Matei – manager media,  Wanya-Cringu Daniel-Razvan – doctor, George Radu – kinetoterapeut, Valentin Toma – kinetoterapeut

FOTO: Dragos Pascaneanu

1,359 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

8 Comments

 1. Cristian 28 mai 2019 at 15:13

  Groaznic!!! Daca am ajuns sa jucam cu Brazilia si Chile, nu mai e nimic de zis…Asteptam ziua cand vom juca cu Sierra Leone

 2. Dan Apostol 28 mai 2019 at 20:47

  @Cristian – realitatea este ca sunter Tier 3 acum nu mai suntem Tier 2. Uruguay (Tier 2) ne-a batut la Bucuresti trebuie sa jucam acolo unde ne este locul si unde ne-a dus Dom Petrache si BF.

 3. Jean 29 mai 2019 at 10:44

  am asteptat cu nerabdare finalele de sambata, din pacate am fost doar intr-o mica parte rasplatit pt pacienta mea. Am vazut putin rugby de calitate, intreruperi de joc cu nemiluita in suituatii care nu se impuneau, actorii cei mai buni fiind inca o data “stranierii”. Cele 4 echipe aveau atat de multi straini inclusiv in staf, ca mi-am pus o intrebare retorica….unde sunt rugbistii romani? din cei prezenti pe teren nu am retinut cu toata modestia mai mult de un sfert pt o posibila selectie la nationala. Sunt intru totul de acord ca sa recrutati jucatori straini(aici ma refer la cluburi) dar care pot aduce realmente un mare plus fata de jucatorii formati in tara. Ori din pacate dup

 4. Jean 29 mai 2019 at 11:00

  Ori din pacate dupa umila mea parere, nu este cazul.
  Arbitrii de la finale au fost din pacate actorii principali ai acestui eveniment, au incercat toti sa fie ” Nigel Owens” dar nu au reusit. Cartonasele galbene si rosii zburau ca la un concurs, capacul l-a pus eseul de penalizare pt CSM BUC dat in min 81 dupa o gramada la 5 m. Nenea care a acordat acest eseu …..nu cred ca are nici o vina….
  Astazi vad pe site lotul pt deplasarea in Brazilia si Chile, cred ca excursii se puteau face in afara calendarului international dar ma rog …asta este situatia. Problema adevarata este….. ce vrem noi sa dovedim selectionand aceiasi jucatori ca si pana acum cu mici exceptii? cand veti incepe oare sa restructurati ceea ce mai poate fi restructurat pt viitoarea WC 2023 ???? Unde sunt tinerii care ar trebui lansati pt a se cali pana la WC? Oare rezultatele din Chile si Brazilia sunt atat de importante in ochii vostri??? N-ati inteles nimic…

 5. Dan Apostol 30 mai 2019 at 9:16

  @Jean – excelente puncte. Surugiu va avea 38 ani 10 luni la CM 2023. Dorin Manole, Capatana, si Vlaicu vor avea peste 37 de ani, Macovei impineste 37, van Heerden aproape 37 de ani. Isi inchipuie cineva ca acesti 6 jucatori vor fi in lot in 2023? Si atunci ce rost are sa ii ai in lot acum? Un manager bun ar trebui sa gaseasca inlocuitori acum nu sa astepte pana in douazeci si un pic. Tincu este clar depasit de situatie. Singurul lucru pentru care va intra in cartea recordurilor este pentru recordul mondial la interimat.

 6. Razva 1 iunie 2019 at 14:43

  Tier 3 sau Tier 4?

 7. Cezar 2 iunie 2019 at 17:08

  Pacat,,,,nici ñu avem nivel ,dar mai rau e ca continuam cu tot ce a distrus rugbyul romanesc ,persoane care sunt in locul care ñu le corespunde,asa ca ñu va asteptati la un viitor mal bun

 8. Cezar 2 iunie 2019 at 17:12

  Vacanta ,PE banii frr

Leave A Response