Trei debutanti si un adversar inedit pentru Stejari in primul meci test World Rugby al lunii iunie

Astazi, de la ora 23:30 (ora Romaniei), la Valparaiso, Stejarii vor disputa prima partida test a lunii iunie, adversara fiind selectionata statului Chile, o premiera in palmaresul echipei noastre nationale pentru care vor debuta Taylor Gontineac si Mihai Lamboiu, anuntati ca titulari, dar si Gabriel Rupanu prezent pe lista jucatorilor de rezerva.

Daca la nivel de juniori exista mai multe partide consemnate intre Romania si Chile de-a lungul anilor, in cadrul Campionatului Mondial U19 respectiv U20, ultima asemnea disputa fiind in semifinalele competitiei mondiale rezervate categoriei de varsta U20, in 2009, cand Stejareii au si castigat dreptul de promovare in elita, pentru Stejari aceasta intalnire reprezinta o noutate, Chile fiind a patra natiune din America de Sud cu care se va confrunta echipa noastra nationala dupa Argentina, Uruguay si Brazilia.

Fata de ultima partida disputata de Stejari, in luna martie la Bruxelles, in compania Belgiei, antrenorul Marius Tincu propune o formula de start cu sapte modificari. Linia intai va ramane neschimbata, Constatin Pristavita, Eugen Capatana si Alexandru Gordas urmand sa evolueze pentru a doua oara in acesta tripleta, la fel si linia a doua, Johan Van Heerden urmand sa faca cuplu cu Marius Antonescu pentru a 17-a oara in XV-le care va juca din primul minut.

In linia a treia revine Mihai Macovei si Cristi Chirica, alaturi de Adrian Ion, cei trei mai figurand in echipa de start in aceasta formula o singura data. Inedit va fi cuplul de mijlocasi, Florin Surugiu-Tudor Boldor ca si cel al centrilor, cel mai selectionat jucator din istoria echipei nationale, Florin Vlaicu  urmand sa-l aiba alaturi pe debutantul Taylor Gontineac care a facut pasul la seniori dupa evolutiile pentru Stejareii U20 la Campionatul European.

Cele doua aripi ale echipei noastre vor fi Nicolas Onutu si un alt debutant, Mihai Lamboiu, in timp ce pe postul de fundas va evolua Dorin Manole, cel care revine in randul Stejarilor dupa o pauza de mai bine de patru ani, reintoarcerea in campionatul intern si calitatea prestatiilor din teren dand posibilitatea acestei noi provocari in tricoul cu frunza de stejar.

Un alt jucator, dintre cei care se vor afla pe banca de rezerve, Cosmin Manole, revine dupa o absenta de trei ani din lotul echipei nationale, in timp ce mijlocasul la gramada Gabriel Rupanu, in cazul in care va fi introdus in joc ar putea bifa prima selectie pentru Stejari.

In ceea ce priveste adversara Stejarilor de sambata, Chile, acesta a disputat in acest an nu mai putin de opt jocuri, din care a castigat unul singur, cu Paraguay. Din randul celor supranumiti Los Condores, cel mai cunoscut noua este antrenorul de origine uruguayeana, Pablo Leimone, cel care ca jucator si tehnician al Los Teros s-a intalnit cu Stejarii, dar si ca antrenor al Germaniei in urma cu doua sezoane in cadrul Rugby Europe Championship.

Stejarii vor aborda partida de sambata cu urmatorul lot:
1.Constantin Pristavita(Stiinta Baia Mare), 2.Eugen Capatana(Timisoara Saracens), 3.Alexandru Gordas (CSM Bucuresti), 4.Johan Van Heerden(Perpignan), 5.Marius Antonescu(Colomiers), 6.Mihai Macovei(Colomiers), 7.Adrian Ion(CSM Bucuresti), 8.Cristi Chirica(Stiinta Baia Mare), 9.Florin Surugiu(Steaua Bucuresti), 10.Tudor Boldor(Steaua Bucuresti), 11.Nicolas Onutu(CSM Bucuresti), 12.Florin Vlaicu(CSM Bucuresti), 13.Taylor Gontineac(Clermont Espoirs), 14.Mihai Lamboiu(Stiinta Baia Mare), 15.Dorin Manole(Stiinta Baia Mare).

Rezerve: 16.Alexandru Savin(CSM Bucuresti), 17.Ovidiu Cojocaru(Stiinta Baia Mare), 18.Cosmin Manole(Dinamo Bucuresti), 19.Ionut Muresan(Timisoara Saracens), 20.Vlad Neculau(Timisoara Saracens), 21.Gabriel Rupanu(Timisoara Saracens), 22.Daniel Plai(Steaua Bucuresti), 23.Robert Neagu(Steaua Bucuresti).

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile