Tuesday 24th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Romania a invins Chile in primul meci test World Rugby din turneul din America de Sud

9 iunie 2019 First XV

Nationala de rugby a Romaniei a castigat in aceasta dimineata primul meci test World Rugby din turneul pe care il face in America de Sud. La Valparaiso, pe Stadionul Elias Figueroa, Stejarii au invins echipa statului Chile, in prima partida oficiala din istoria celor doua reprezentative cu 27-11 (13-3).

Partida a inceput cu Stejarii in jumatatea de teren a condorilor, sub presiunea inaintarii noastre gramada acestora a cedat si arbitrul intalnirii a acordat o lovitura de pedeapsa din care Florin Vlaicu a deschis scorul inca din primul minut. Doua minute mai tarziu, gazdele beneficiaza la randul lor de o penalitate, iar Santiago Videla, restabileste egalitatea, 3-3. In minutul 10, Romania avea sa treaca din nou in avantaj cu o tentativa de tinta concretizata in puncte de Florin Vlaicu, 6-3.

Au urmat minute bune de joc de partea Stejarilor, insa sarjele lui Adrian Ion, Marius Antonescu si Mihai Macovei au fost respinse de apararea precisa a chilienilor. Mai mult, acestia s-au apropiat la 5 metri de terenul de tinta al Romaniei, insa superioritatea gramezii noastre s-a facut resimtita, Stejarii dominandu-si adversarii, balonul fiind castigat si sansa de eseu, indepartata.

Pana la pauza initiativa a apartinut elevilor lui Marius Tincu, care au punctat prin Eugen Capatina, ce a finalizat o frumoasa actiune cu molul pornita de la o tusa batuta in apropierea terenului de tinta chilian. Florin Vlaicu a transformat, 13-3 si dupa 40 de minute, Romania conducea Chile cu 13-3.

Inceputul partii secunde i-a gasit tot pe Stejari atacand, tanarul Tudor Boldor culcand balonul in terenul de tinta, faza eseului pornind de la Constantin Pristavita. Vlaicu a transformat si Romania s-a desprins la 20-3. Chile nu a dezarmat si in minutul 51 avea sa realizeze cea mai periculoasa faza a partidei, insa patrunderile lui Ramon Ayarza si apoi, Matias Dittus, s-au oprit in zidul Stejarilor. Doua minute mai tarziu insa aveau sa puncteze prima incercare, un balon de urmarire trimis inteligent de Julio Blans, fiind agatat de Inaki Ayarza si culcat in terenul de tinta. Videla rateaza insa transformarea, 20-8. In continuare, cei care pun puncte pe tabela sunt tot gazdele, prin penalitatea concretizata de Videla, 20-11.

Ultimele minute de joc au apartinut Stejarilor care au mai marcat un eseu, prin Florin Vlaicu, acesta continuand o actiune a molului. Tot el a si transformat, inchizand tabela la 27-11. De remarcat este faptul ca in acest meci au debutat trei tineri jucatori, Taylor Gontineac, Mihai Lamboiu si Gabriel Rupanu. 

Saptamana viitoare, pe 16 iunie, la ora 01:30, Romania va intalni la Jundiai, pe Stadionul Jayme Cintra,  in cel de-al doilea meci test al lunii, Brazilia.

Echipa Romaniei:
1. Constantin Pristăviță (CSM Stiinta Baia Mare), 2. Eugen Căpățînă (Timisoara Saracens), 3. Alexandru Gordaș (CSM Bucuresti), 4. Johan Van Heerden (Perpignan), 5. Marius Antonescu (Colomiers), 6. Mihai Macovei (C), 7. Adrian Ion (CSM Bucuresti), 8. Cristi Chirica (CSM Stiinta Baia Mare), 9. Florin Surugiu (CSA Steaua), 10. Tudor Boldor (CSA Steaua), 11. Nicolas Onuțu (CSM Bucuresti), 12. Florin Vlaicu (CSM Bucuresti), 13. Taylor Gontineac (Clermont Espoirs), 14. Mihai Lămboiu (CSM Stiinta Baia Mare), 15. Dorin Manole (CSM Stiinta Baia Mare)

Rezerve: 16. Alexandru Savin (CSM Bucuresti), 17. Ovidiu Cojocaru (CSM Stiinta Baia Mare), 18. Cosmin Manole (CS Dinamo), 19. Ionuț Mureșan (Timisoara Saracens), 20. Vlad Neculau (Timisoara Saracens), 21. Gabriel Rupanu (Timisoara Saracens), 22. Daniel Plai (CSA Steaua), 23. Robert Neagu (CSA Steaua)
Antrenor principal interimar – Marius Tincu

Echipa Chile:
1. Ramon Ayarza, 2. Augusto Bomhe, 3. Matias Dittus, 4. Pablo Huete, 5. Javier Eissmann, 6. Nicolas Garafulic, 7. Ignacio Silva, 8. Martin Sigren (C), 9. Beltran Vergara, 10. Santiago Videla, 11. Inaki Ayarza, 12. Domingo Saavedra, 13. Julio Blanc, 14. Luca Aveli, 15. Christian Huerta
Rezerve: 16. Tomas Dussaillant, 17. Javier Carrasco, 18. Jose Tomas Munita, 19. Augusto Sarmiento, 20. Clemente Saavedra, 21. Benjamin Soto, 22. Juan Pablo Larenas, 23. Benjamin Baraona

873 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

5 Comments

 1. Dan Apostol 9 iunie 2019 at 13:26

  Bazat pe rezultatele din trecut, pe pozitia in clasament si valoarea jucatorilor diferenta dintre noi si Chile era estimata cam la 25 de puncte si victorie cu punct bonus.

 2. florin 10 iunie 2019 at 6:40

  rau am ajuns….jucam cu chile si brazilia. urmeaza antartica

 3. Jean 10 iunie 2019 at 10:14

  ” Chile CON CARNE ”
  dezamagit pana peste cap de situatia rugby-ului romanesc, î-mi caut cu greu cuvintele juste pt a nu lasa impresia unui “acrit” al unei epoci uitate. Când scrii pe un forum, bineânteles ca te expui la o analiza mai mult sau mai putin justa din partea cititorilor, dar este normal sa accept acest risc cu usurinta având in vedere numarul derizoriu al iubitorilor acestui sport. Orisicum nici un oficial nu citeste, raspunde sau analizeaza reactia oamenilor care au postat mesaje pozitive, mai putin sau chiar critice dupa meciuri, turnee,etc…
  Primul lucru pe care doresc sa-l mentionez este acela de a accepta un turneu in ….Chile, dar “capul plecat sabia nu-l taie”. Acest proverb avea semnificatia lui justificata în alte timpuri..
  Deci, responsabilii din FRR nu risca absolut nimic executând tot ce ne propun IRB. Fie spus intre noi, eu cred ca si ei se mira de cât suntem de prostanaci si lipsiti de “cojones”(sper ca am scris corect). Eu raman ferm convins ca am fi avut nevoie de meciuri tari pt a progresa si a iesi cat mai repede din situatia catastrofala in care ne aflam. Efectuând acest turneu cu echipa pe care o prezentam, fara nici un plan de redresare , fara nici o analiza in presa de specialitate, am dat acordul tacit al mortii anuntate de mult timp rugby-ului romanesc.
  Despre meciul vazut in direct, va pot spune ca a fost de o saracie tehnica, valorica si de angajament de nedescris !!! Nu ne-am respectat adversarii, buni sau rai, trebuiau corijati sever daca eram întradevar o echipa venita sa se relanseze. Cineva spunea de o diferenta de 25 de puncte….,scorul nu se poate stabili dinainte, dar la angajamentul pe care l-am depus in acest meci ….Chile nu vor mai dori sa joace cu noi pt simplul fapt ca nu au nimic de invatat de la noi !!! Pe vremuri cand jucam cu Franta sau alte mari natiuni mondiale, ne dadeau cu terenul in cap de multe ori fiindca ne respectau si le era frica de meciurile incrancenate pe care le propuneam. La randul nostru le aratam acelasi respect castigang cateva meciuri care din pacate au devenit istorie. Oricum, din toate acele meciuri ieseam cu fruntea sus si o lectie de invatat.
  Urmeaza SAMBA BRAZIL !!!!
  Dumnezeule mare, fa o minune cum numai tu poti face, si ajuta echipa României sa iasa din nisipul miscator in care a intrat, da CURAJ conducatorilor si tuturor lichelelor care nu au nimic de facut pe le FRR sa-si dea demisia !!!
  Acest post este facut fara nici o intentie de denigrare a jucatorilor sau oricarei alte persoane, fara nici un interes personal, asa sa-mi ajute Dumnezeu.
  Cu respect pt toti cei carora nu le este indiferenta soarta acestui sport.

 4. Bulan 10 iunie 2019 at 10:48

  Îmi place cum mulți fani:

  1. Văd echipa de rugby mult mai sus decât este. Treziți-vă la realitate! Am terminat pe 3 în REC, și asta cu mult noroc (vezi meciul contra Rusiei).
  2. Așteaptă integritate și schimbare în bine de la conducerea Federației. Actuala conducere (și nu mă refer doar la conducătorul suprem) ține cu dinții de scaune. N-au fost în stare nici să analizeze cum s-a ajuns să fim descalificați de la cupa mondială!
  3. Vor meciuri doar cu echipe mai tari decât România. Păi așa cum noi așteptăm meciuri cu echipe mai bine clasate decât România, așa și echipele mai slab clasate vor meciuri cu echipe mai bune. Dacă sunteți sinceri, vă veți aminti că în toamnă ne-a vizitat echipa SUA (mult mai valoroasă decât e România la ora actuală). Oare așa s-au plâns și ei, că trebuie să joace cu amarâții de români? Plus că au jucat pe un stadion deplorabil (și aici cu siguranță nu e de vină WR).

  Spania efectuează același turneu în America de sud! Da, din păcate acolo e și nivelul nostru sportiv la ora actuală. Din fericire pentru ei, stau mult mai bine la capitolul organizare, federație, viziunie … practic la orice ține de restul decât de jucători. Așa că nu vă mai miorlăiți pe forumuri, ca nu veți schimba nimic. Până nu pleacă actualii diriguitori ai rugby-ului românesc, va fi aceeași supă lungă și speranța că jucătorii vor da totul pentru victorie.

 5. Jean 12 iunie 2019 at 12:01

  Se pare ca nu mai avem…..Bulan !!!!

  Asta este….SAMBA BRAZIL in continuare.

Leave A Response