Friday 07th May 2021,
Federatia Romana de Rugby

Locul secund pentru Ghinde la prima etapa a Campionatului European, de la Budapesta

10 iunie 2019 7's Women

La Budapesta, in Ungaria, s-a disputat prima etapa a editiei 2019 din cadrul Rugby Europe Women 7’s Trophy, al doilea esalon valoric continental, dupa o evolutie foarte buna echipa noastra nationala, Ghindele s-au clasat pe pozitia secunda.

Repartizate intr-o grupa cu Suedia, Norvegia si Israel, Ghindele au inceput ezitant fiind invinse de Norvegia cu 19-17. Desi fetele noastre au condus cu 10-0 si 17-5, nordicele au revenit si cu un eseu marcat in ultimul minut au intors rezultatul si s-au impus cu 19-17. A urmat partide cu Israel, una in care prima repriza a fost echilibrata, apoi Ghindele si-a desprins pentru o victorie cu 28-0.

Ultima partida din grupa a fost impotriva Suediei care a condus cu 22-0, pe final cu eseurile marcate de Emilia Vizitiu si Maria Atomi, rezulatul final a fost 22-10, Ghindele terminand acesta prima faza a competitiei pe pozitia a treia, devansate de Suedia si Norvegia, dar calificandu-se pentru sferturile de finala ale locurilor 5-8.

Locul secund pentru Ghinde la prima etapa a Campionatului European

In a doua zi de competitie Ghindele au intors soarta partidei cu Portugalia, de care au trecut cu 14-7,  iar apoi in semifinale au castigat la fel de strans cu 12-7 in fata Cehiei pentru o calificare in finala dupa un efort extraordinar al intregii echipe. Finala le-a adus pe fetele noastre fata in fata cu Germania, succesul revenind acestora cu 20-7.

Urmatoarea etapa din cadrul Rugby Europe Women 7’s Trophy va avea loc in Portugalia intre 22 si 23 iunie.

Lotul echipe noastre a fost urmatorul: Loredana Juncanariu, Georgiana Gabor, Marilena Leca, Madalina Radu, Ana Maria Sandu, Simona Rosca, Maria Atomi, Roberta Cojocariu, Daniela Glodeanu, Emilia Vizitiu, Ana Maria Calin, Gabriela Buciumanu. Antrenor: Neculai Tarcan, Manager: Alexandru Lupu, Kinetoterapeut: Marius Todosi

1,174 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

  1. Bulan 10 iunie 2019 at 13:43

    Felicitări Ghindelor!

    M-am uitat doar la finală. Doar o sugestie: cred că jucătoarea aceea mai masivă ar fi făcut un joc mai bun dacă juca pe centru. Se vedea că adversarele nu o puteau pune la pământ decât foarte greu, dar le era ușor să o ducă în margine. Jucând pe centru scoaterea în margine nu ar fi funcționat, moment in care ar fi trebuit să o pună la pământ, de obicei având nevoie minim 2 jucătoare. Am văzut că faza era lucrată, cu o altă jucătoare venind să primească pasa de la ea când două jucătoare adverse o opreau.

Leave A Response