Monday 30th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Romania 7’s va participa la etapa a doua a Rugby Europe Trophy ce va avea loc la Lisabona

19 iunie 2019 7's Women

Nationala de rugby 7 feminin va participa intre 22-23 iunie, la cea de-a doua etapa a Rugby Europe Trophy, ce va avea loc in Portugalia, la Lisabona. In prima runda a competitiei, ce a avut loc la Budapesta, Ghindele au jucat finala turneului, fiind insa invinse de Germania, 20-7, cucerind astfel medaliile de argint.

Staff-ul tehnic a stabilit echipa Romaniei care va face deplasarea la Lisabona, cele 12 jucatoare provenind de la trei cluburi din Romania si doua din strainatate, Spania si Irlanda.

“Ca si grup ne prezentam foarte bine, in proporție de 90 % suntem aceleasi jucatoare si asta ne ajuta foarte mult incredere pentru ca noi mereu am dominat din acest punct de vedere. Spun foarte bine, in primul rand pentru ca ne-am intors sanatoase de la primul turneu, apoi zilele astea am reusit sa scapam de cativa factori de stres, examene pentru unele dintre noi, serviciu pentru altele si putem sa ne dedicam rugby-ului 100%. Jucarea finalei la Budapesta ne-a demonstrat atat noua, cat și altora ca suntem capabile de mari performante. Personal m-a motivat foarte mult, sunt de foarte multi ani in echipa Romaniei si intotdeauna mi-am dorit sa simt emotia unei finale, sa nu mai spun de o medalie. Acelasi lucru pot sa il spun si despre fete, s-a vazut pe chipurile noastre si in atitudinea noastra din teren”, a declarat Emilia Vizitiu, capitanul Ghindelor.

Echipa Romaniei:
Politehnica Iasi: Georgiana Gabor, Gabriela Buciumanu, Maria Atomi, Loredana Juncanariu, Madalina Radu, Alina Dinita, Simona Rosca, Sandu Ana Maria
Agronomia Bucuresti: Emilia Vizitiu
Universitatea Cluj: Adriana Popescu
Barcelona Engyeniers Rugby: Roberta Cojocariu
Wicklow RFC: Petru Andreea
Staff: Neculai Tarcan (antrenor), Marius Todosi (kinetoterapeut), Alexandru Lupu (manager)

In cea de-a doua etapa a Rugby Europe Women Trophy de la Lisabona, Romania va face parte din grupa B, alaturi de Suedia, Turcia si Elvetia.

In grupa A sunt Germania, Norvegia, Portugalia si Israel.
In grupa C sunt Cehia, Finlanda, Ungaria si Georgia.

841 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response