Ghindele s-au impus la Lisabona si au promovat in premiera in GPS, calificandu-se si la Turneul Preolimpic de la Kazan

Cea de-a doua etapa contand pentru competitia Rugby Europe Women Trophy a avut la Lisabona, cu sase victorii din tot atatea partide disputate, Ghindele s-au clasat pe prima pozitie si astfel au promovat in primul esalon valoric si au ramas de asemenea in cursa calificarilor la Jocurile Olimpice. Turneul Preolimpic va avea loc la Kazan intre 13-14 iulie.

In prima zi de competitie la Lisabona, Ghindele s-au aflat intr-o grupa cu Suedia, Elvetia si Turcia. Cu doar un eseu primit in primele doua partide, impotriva Elvetiei respective Turciei, fetele noastre au jucat pentru suprematia in grupa cu Suedia, in fata careia pierdusera in etapa anterioara. De aceasta data Ghindele s-au dovedit superioare si au castigat Grupa B.

A doua zi, in prima partida a sferturilor de finala pentru locurile 1-8, echipa noastra a evoluat impotriva nou-promovatei Georgia de care a dispus fara emotii, la fel fiind si in semifinale, cand Ghindele si-au asigurat prezenta in finala fara vreun punct primit. Finala a fost reeditarea ultimului act din etapa anterioara, de aceasta data fetele noastre luandu-si revansa in fata Germaniei, tot cu o aparare foarte buna care nu a permis adversarelor decat marcarea unui singur eseu.

Desi in clasamentul cumulat al editiei 2019 a competitiei Rugby Europe Women Trohy, Romania a ocupat pozitia secunda, aceasata clasare inseamna atat continuarea cursei de calificare la Jocurile Olimpice, cat si promovarea in premiera a Ghindelor in esalon continental de elita, Grand Prix Series.

Echipa Romaniei:
Politehnica Iasi: Georgiana Gabor, Gabriela Buciumanu, Maria Atomi, Loredana Juncanariu, Madalina Radu, Alina Dinita, Simona Rosca, Sandu Ana Maria
Agronomia Bucuresti: Emilia Vizitiu
Universitatea Cluj: Adriana Popescu
Barcelona Engyeniers Rugby: Roberta Cojocariu
Wicklow RFC: Petru Andreea
Staff: Neculai Tarcan (antrenor), Marius Todosi (kinetoterapeut), Alexandru Lupu (manager)

Meciuri in grupa:
Romania-Elvetia 19-0
Romania-Turcia 29-5
Romania-Suedia 15-12
Sferturi de finala 1-8
Romania-Georgia 33-0
Semifinale
Romania-Cehia 19-0
Finala
Romania-Germania 22-5

Clasamentul etapei de la Lisabona: 1.Romania, 2.Germania, 3.Finalanda, 4.Cehia, 5.Portugalia, 6.Suedia, 7.Norvegia, 8.Georgia, 9.Ungaria, 10.Israel, 11.Turcia, 12.Elvetia

Clasament general final:
1.Germania-38p
2.Romania-38p
3.Cehia-30p
4.Finalanda-30p
5.Suedia-22p
6.Portugalia-20p
7.Norvegia-18p
8.Georgia-9p
9.Ungaria-8p
10.Turcia-8p
11.Israel-4p
12.Elvetia-3p

FOTO: Rugby Photos by Luís Cabelo Facebook

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile