Tuesday 22nd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Peste 45 de copii au incercat sportul cu balonul oval la atelierele de initiere in rugby organizate la Crevedia

25 iunie 2019 INTERN

Duminica, 23 iunie, la prima actiune de promovare a rugbyului organizata in comuna Crevedia (jud. Dambovita), cu ocazia “Zilei comunei” peste 45 de copii au participat la atelierele de initiere in rugby organizate de catre Departamentul de Dezvoltare Muntenia Sud si Bucuresti in colaborare cu Primaria Crevedia. Intre participanti au fost si 10 fete, cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani, micutilor din comuna alaturandu-se si  copii din localitatile vecine, Buftea, Corbeanca si Samurcasi.

Actiunea de initiere a copiilor a avut loc pe terenul de fotbal din Darza, in cadrul atelierelor cei mici s-au jucat cu balonul oval, au facut pase, au sutat la bete, ineditul evenimentului fiind acela ca alaturi de copii au participat si parintii acestora.

Invitat special a fost internationalul Andrei Guranescu, in prezent antrenor la grupele de copii de la CS Dinamo, cel care, alaturi de Antonio Dumitru, director de Dezvoltare Muntenia Sud si Bucuresti, le-a vorbit copiilor despre valorile si principiile pe care rugbyul le promoveaza si le incurajeaza.

“A fost un eveniment in cadrul caruia ne-am simtit foarte bine iar cuvantul care ar caracteriza cel mai bine tot ce s-a intamplat este distractia. Copiii au fost curiosi, entuziasti, dornici sa decopere, sa invete, iar faptul ca parintii au participat la ateliere alaturi de ei, a fost un exemplu extraordinar pentru cei mici. Reactiile au fost toate pozitive si ma bucur ca toti care au fost la aceste ateliere si-au manifestat dorinta de a participa mai departe, de a avea o pregatire constanta. Doresc sa multumesc domnului primar Florin Petre si domnului consilier Gheorghe Stefan pentru implicarea directa in organizarea evenimentului si pentru sprijinul pe care ni l-au acordat in promovarea rugbyului la nivel local”, a declarat Antonio Dumitru, director de Dezvoltare Muntenia Sud si Bucuresti.

In localitate se va infiinta o sectie noua de rugby, “Vointa Darza”, care dupa finalizarea documentatiei, va fi afiliata la Federatia Romana de Rugby.

 

4,933 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response