Tuesday 19th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Antrenorul de inaintare al Stejarilor, Lasha Tavarkiladze urmeaza pentru al doilea an consecutiv cursuri de antrenorat la Crusaders International Rugby Academy

2 iulie 2019 NATIONALA

Antrenorul pachetului de inaintare al nationalei de seniori a Romaniei, Lasha Tavarkiladze (32 ani) urmeaza pentru al doilea an consecutiv cursurile de inalta performanta in antrenorat la una dintre cele mai mari Academii de rugby din lume, Crusaders, in Noua Zeelanda.

Astfel, intre 18 iunie si 11 iulie, Lasha participa la cursurile de specializare, sederea lui acolo suprapunandu-se practic cu finalul SuperRugby, cea mai importanta competitie intercluburi din Emisfera Sudica, la care participa echipe din Noua Zeelanda, Australia, Africa de Sud, Argentina si Japonia. Mai mult, Crusaders, echipa care detine cele mai multe titluri din istoria competitiei, 9, va intalni in finala, pe 6 iulie, pe teren propriu, la Christchurch, pe Jaguares, Lasha putand sa asiste in ultimele saptamani la pregatirea facuta de seniori pentru meciul din sferturile de finala cu Highlanders (castigat cu 38-14) si semifinale cu Hurricanes (castigat cu 30-26).

Lasha si Mike Cron, antrenorul pachetului de inaintare All Blacks

Programul zilnic  in cadrul acestor cursuril de inalta performanta incepe la ora 7 si se termina seara, in jurul orei 20:00.

“Sunt de trei saptamani aici si este o mare oportunitate pentru mine sa fac parte din acest program de specializare intr-o perioada atat de importanta a sezonului pentru Crusaders. Sunt recunoscator pentru acest lucru celor de la Crusaders International High Performance (IHPU) si managerului Grant Keenan. Ceea ce este nou acum fata de anul trecut este ca alaturi de cursurile care se fac sunt ateliere zilnice despre structura si felul in care este organizat clubul aici si detalii ce tin de partea de pregatire. In acest an am urmarit felul in care Crusaders s-au pregatit pentru meciurile din fazele eliminatorii ale SuperRugby ceea ce m-a ajutat sa acumulez mai multe informatii si cunostinte despre joc in general. La toate acestea ateliere si cursuri practice s-a adaugat si colaborarea cu echipele Canterbury Mitre 10 si echipa de U19 a Academiei Canterbury. De asemenea, IHPU Crusaders are un program in cadrul Academiei cu jucatori din diferite parti ale lumii care lucreaza pentru a-si imbunatati tehnica individuala sau jocul in diferite zone  si am avut sansa sa conduc un antrenament cu acesti jucatori, fiind  o experienta folositoare pentru mine”, spune Lasha.

Lasha si Scot Robertson, antrenorul principal al celor de la Crusaders

Lasha si Scott Robertson, antrenorul principal al celor de la Crusaders

Fost international georgian, Lasha Tavartkiladze a fost antrenorul echipei CSM Bucuresti incepand cu vara lui 2017, in sezonul competitional 2018-2019, cucerind cu “tigrii” medalia de bronz. Din luna ianuarie a acestui an, acesta a devenit si antrenor al pachetului de inaintare al Romaniei.

 

Lasha si Grant Keenan, managerul IHPU

Lasha si Grant Keenan, managerul Crusaders International High Performance

712 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

4 Comments

 1. Eugen 4 iulie 2019 at 15:27

  Ce fata de baiat inteligent, ce privire pierduta…tipul aduce mai mult cu luptatorii din trupele paramilitare cecene.
  RUSINE MARE INSTITUTIEI FEDERALE!!! AM AJUNS SA TRIMITEM LA SPECIALIZARE GRUZINI?!?!?!?…ESTE CLAR SFARSITUL LUMII!!!

 2. marinionesco 4 iulie 2019 at 16:33

  domnilor federali sunte ti prosti sau ati luat spaga de la asta , s a uitat ce a antrenat la CSM pe banii nostri ai contribuabilor din BUCURESTI si cum a jucat inaintarea cu CHILEsi BRAZILIA echipe de mina a patra!!!!!!???????? RUSINE…….

 3. Razvan 11 iulie 2019 at 22:46

  Tot respectul pentru Lasha, dar de ce nu avem antrenor ROMAN la Inaintare? La Treisferturi, preparatori, etc. ar fi de inteles. Dar pe Inaintare, oameni buni? Serios?

 4. Antonio 18 iulie 2019 at 10:37

  👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼❤️❤️❤️❤️❤️

Leave A Response