Tuesday 26th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Romania s-a clasat pe ultima pozitie in Grand Prix Series 2019

22 iulie 2019 7's Men

La Lodz, in Polonia s-au disputat partidele din etapa a doua, ultima, a editiei 2019 din Grand Prix Series (primul esalon valoric continental al rugby 7’s). Romania 7’s a pierdut in toate cele cinci partide si astfel a ocupat ultima pozitie atat in clasamentul de etapa cat si in clasamentul general.

In prima zi a etapei de la Lodz, Romania a intalnit in ordine Franta, Spania si Portugalia. Atat cu Franta cat si cu Spania, echipa noastra a facut jocuri bune, Ionut Botezatu, Dragos Ser si Vladut Zaharia fiind autorii cate unui eseu impotriva cocosilor galici, Tangimana Fonovai si acelasi Vladut Zaharia in partida cu iberii, pierduta in urma unui eseu de penalizare.

Din pacate efortul depus in fata celor doua echipe de top din competitie si-a spus cuvantul si Stejarii 7’s nu au mai avut aceeasi evolutie in fata Portugaliei, partida decisiva pentru posibilitatea calificarii intre primele opt echipe ale turneului, singura incercare fiind reusita de Razvan Berbece.

Rezultatele din prima zi au plasat Romania 7’s in lupta pentru pozitiile 9-12. Aici am cedat in fata Rusiei si Poloniei. Ocupand ultima pozitie atat in etapa de la Lodz, cat si in cea anterioara de la Moscova, Romania 7’s a retrogradat in Rugby Europe Trophy, al doilea esalon valoric continental.

Rezultate:

Grupa A:

Franta-Romania 26-21

Spania-Romania 19-12

Portugalia-Romania 38-7

Semifinala locurilor 9-12:

Rusia-Romania 19-0

Partida de clasament 11-12:

Polonia-Romania 26-12

Lotul Romaniei 7’s:

Ionut Botezatu (Stiinta Baia Mare), Cosmin Iliuta (CSM Bucuresti), Ionut Donici (CT Dinicu Golescu/Stiinta Petrosani), Razvan Berbece (Tomitanii Constanta), Marian Ispir (CSM Bucuresti), Johnny Sola (Tomitanii Constanta), Tangimana Fonovai (CSM Bucuresti), Jack Umaga (Timisoara Saracens), Alexandru Tigla (Stiinta Baia Mare), Dragos Ser (CSM Bucuresti), Vladut Zaharia (Timisoara Saracens), Sioeli Lama (CSM Bucuresti).

Staff: Danie de Villiers – antrenor principal, James de Lacey – preparator fizic, Alin Grigoras – kinetoterapeut, Daniel Carpo – manager

Clasament etapa a doua:

1.Germania-20p

2.Spania-18p

3.Italia-16p

4.Irlanda-14p

5.Franta-12p

6.Tara Galilor-10p

7.Portugalia-8p

8.Georgia-6p

9.Rusia-4p

10.Anglia-3p

11.Polonia-2p

12.Romania-1p

 

Clasament General

1.Germania-34p

2.Franta-32p

3.Irlanda-32p

4.Spania-28p

5.Tara Galilor-22p

6.Italia-22p

7.Anglia-19p

8.Portugalia-16p

9.Georgia-9p

10.Rusia-8p

11.Polonia-4p

12.Romania-2p-retrogradata

Foto: Rugby Europe/Polish Rugby Union

827 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

3 Comments

 1. Dan Apostol 23 iulie 2019 at 11:41

  E greu de facut o echipa competitiva de rugby in 7 cand naturalizarile facute sunt jucatori care nu au o valoare in tara de origine. Daca suntem seriosi cu naturalizarea ar trebui acceptati doar jucatori care la juniori au fost cei mai buni pe post in tara de bastina si trebuie luati inainte de a juca un meci international conform regulamentului WR. Sa faci naturalizari doar pe criteriul ca sunt putin mai buni decat jucatorii romani nu aduce plus valoare. Si rezultatele arata asta. Banii cheltuiti, actele necesare, timpul pierdut pe verificari inghit resurse si nu permit jucatorilor autohtoni o dezvoltare mai buna iar jucatorii naturalizati nu aduc o imbunatatire marcanta. Oricum sub conducerea lui Petrache se intrevede un viitor sumbru pentru tot rugbyul romanesc. Este necesar ca presedintii de cluburi, antrenorii, jucatorii care isi vad cariera irosita sa ceara schimbarea conducerii.

 2. Cezar 24 iulie 2019 at 1:26

  Baietii au dat totul nu au nici o vina,conducerea si antrenorii sa vazut clar lipsa de táctica ,unde sa vazut la rugby in 7 aparare de genu …ma intreb si eu domnu antrenor ce le a spus la baieti,si cum la asezat in teren,,,,de la mecí la mecí,puteam bate spania,,,dar fara o tactica correcto poti sa ai jucatorii noii zeelande ca ñu ii batí,,,trebuie schimbat totu de la presedinte pana la ultimu om din federatie

 3. Marin Ionescco 24 iulie 2019 at 6:55

  -Staff: Danie de Villiers – antrenor principal, James de Lacey – preparator fizic, Alin Grigoras – kinetoterapeut, Daniel Carpo – manager—- Johnny Sola (Tomitanii Constanta), Tangimana Fonovai (CSM Bucuresti), Jack Umaga (Timisoara Saracens), ,Sioeli Lama (CSM Bucuresti).

  -Ce cuta acesti oameni in rugby-ul Romanesc?????????? sigur vor aparea la alte competitii, este TRIST daca nu JALNIC.

Leave A Response