Thursday 26th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

S-a stins din viata fostul international Marcel Toader

3 august 2019 Stiri

Federatia Romana de Rugby isi exprima regretul fata de disparitia fulgeratoare a internationalului Marcel Toader (56 de ani) care a evoluat pentru nationala Romaniei intre 1982 si 1990, adunand 30 de selectii in tricoul cu frunza de Stejar.

Participant la prima editie a Cupei Mondiale de Rugby din 1987 din Noua Zeelanda unde a marcat doua eseuri, fost jucator la Steaua Bucuresti, club cu care a cucerit trei titluri nationale: 1983/1984, 1984/1985 si 1986/1987, evoluand o scurta perioada si la CS Dinamo, Marcel Toader s-a stins din viata in cursul zilei de astazi, in urma unui infarct. Acesta a evoluat pe postul de aripa si pe cel de fundas, contribuind din postura de titular la un moment istoric al Ovalului autohton: prima victorie  romaneasca pe taram francez, pe 24 mai 1990, la Auch, cand Romania invingea Franta cu 12-6. 

Originar din comuna Baraganu, judetul Constanta, Marcel Toader a inceput rugbyul la clubul Farul sub conducerea antrenorului T. Doiciu. Este repede remarcat si selectionat in echipa nationala de juniori care se claseaza pe primul loc in Germania la “Turneul Prieteniei”, dupa care face pasul spre reprezentativa de tineret. In 1982 este legitimat la Clubul Steaua, cu care cucereste trei titluri nationale.

Selectionat in prima reprezentiva, sub conducerea antrenorilor T. Radulescu si V. Irimescu, Toader participa in 1984 la turneul din Anglia pentru ca apoi sa joace impotriva Scotiei, Frantei si Zimbabwe in cadrul primei Cupe Mondiale de Rugby (1987 in Noua Zeelanda). In 1990, acesta face parte din Selectionata Europei, care, pe stadionul Twickenham, intalneste o selectionata britanica, joc organizat de FIRA pentru a sprijini rugbyul romanesc.

 

Suntem alaturi de familia indoliata! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Vom reveni cu detalii.

990 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response