Saturday 23rd January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Alexandru si Silviu Mircea sunt primii frati gemeni din rugbyul romanesc ce vor evolua impreuna la un Campionat European

15 august 2019 NATIONALA, U18

Nationala de U18 7’s a Romaniei va participa intre 17-18 august la Campionatul European  rezervat acestei categorii de varsta ce va avea loc la Gdansk. Aceasta competitie de juniori aduce o premiera in rugbyul romanesc, prezenta primilor frati gemeni care vor evolua impreuna pentru Romania, Alexandru si Silviu Mircea.

Legitimati la CT Dinicu Golescu din Bucuresti, cei doi frati au inceput rugbyul la varsta de 12 ani, la Scoala Generala din Tartasesti, unde Ionut Constantin, fost jucator la RC Grivita, impreuna cu Adrian Drugulescu au facut o selectie in randul elevilor. “Am fost la un antrenament, ne-a placut, am simtit ca ni se potriveste si am hotarat sa mergem in continuare. Ne-am acomodat bine, ni s-a parut interesant felul in care antrenorii ne-au vorbit de rugby si asa a inceput totul. Nu ne gandeam in acel moment sa facem performanta, a fost ca o joaca mai mult”, spune Alex. “Si cum suntem practic de nedespartit, am mers amandoi la antrenamente”, il completeaza razand Silviu.

Impreuna cu echipa Valahii Tartasesti au participat la primele competitii de minirugby la categoria U12 si U14, dupa care, odata cu mutarea la Bucuresti pentru a-si urma studiile liceale, au continuat si cu rugbyul, la CT Dinicu Golescu, clasa vocationala. Au aparut si primele rezultate, campioni nationali cu Dinicu la U17 in 2018, sub indrumarea antrenorilor Daniel Boldor, Costica Florea si Vasile Udroiu, dar si primele convocari la loturile nationale de juniori, rugby XV. “Le multumim tuturor profesorilor si antrenorilor care au pus bazele formarii noastre ca oameni si sportivi, sunt foarte importanti pentru noi si faptul ca suntem aici, li-l datoram tuturor, pentru ca ne-au ajutat, ne-au incurajat si au stiut sa ne spuna acele cuvinte care sa ne motiveze”, spune Alex.

“Rugby-ul ne-a schimbat mult, ne-a facut mai ordonati, mai disciplinati, ne-a ajutat sa ne integram mai rapid intr-un colectiv, sa comunicam mai bine, sa facem parte dintr-un grup”, spune Silviu

“Rugby-ul ne-a ajutat sa avem mai mare incredere in noi si sa facem totul cu mai multa siguranta, fara teama de esec”, spune Alex.

 

Acum, fratii Mircea se afla inaintea celei mai importante performante internationale, participarea la primul lor campionat european. “Sunt si cateva emotii, este prima noastra competitie de acest fel, insa suntem increzatori, ne-am pregatit bine, avem toate motivele sa facem meciuri bune”, explica Silviu, completat imediat apoi de Alex: “Speram sa avem rezultate bune, este un grup bun, suntem o echipa si pentru noi este o onoare sa reprezentam Romania”.

Cei doi sunt jucatori de treisferturi, Alex evolueaza pe postul de fundas, iar Silviu pe cel de aripa. “Nu pot sa spun ca este o competitie intre noi, pentru ca pana la urma tu trebuie sa te autodepasesti, esti practic sinngurul tau adversar. Fiecare doreste sa dea totul, sa fim cat mai buni pe teren, sa ajutam echipa, sa ne ajutam colegii si cred ca asta e mai important decat rivalitatea”, spune Silviu. “De altfel aceasta lupta pe care o dai cu tine insuti, sa te autodepasesti, sa inveti in greselile pe care le faci, sa incerci sa progresezi continuu si sa ai un joc constant bun, consider ca este cel mai greu lucru din rugby”, continua acesta.

Amandoi recunosc ca fara ajutorul si sustinerea continua a parintilor nu ar fi reusit sa ajunga pana aici. “Tata ne-a sustinut si ne sustine foarte mult, intotdeauna este alaturi de noi la meciuri si in deplasari, ne-a urmat peste tot. Mama ne sustine si ea foarte mult, ne da incredere in noi, iar acest lucru ne ajuta foarte mult. Se bucura pentru noi si sper sa ii facem mandri, sa merite tot efortul pe care l-au facut”, explica Alex. Pentru aceasta, cel mai dificil lucru de gestionat in rugby este finalul meciului. “Atunci intervin deja si accidentarile, oboseala se acumuleaza, nu mai suntem lucizi, se fac mai multe greseli. Cred ca trebuie sa gasesti acel echilibru intre a da totul pe teren in fiecare minut, dar sa pastrezi ceva si pentru finalul meciului, sa fie acel plus care sa faca diferenta.”

Se spune ca intre fratii gemenii este o comunicare speciala, lucru confirmat si de fratii Mircea. “Si la noi este acea conexiune speciala care se simte foarte mult si pe teren, ne intelegem din priviri, de multe ori simtim instinctiv unde suntem cand dam pasa sau cand venim in suport, stim ca celalalt este acolo, fara sa-l vedem sau sa il auzim. Nu e nevoie sa strige, pur si simplu simtim acel moment”, spune Silviu. “Multe lucruri le facem instinctiv, stiind ca celalalt este acolo. Ne ajuta mult pe teren asta, cel putin asa a fost pana acum”, completeaza Alex. “Bineinteles ca dupa meciuri ne mai reprosam lucruri, insa totul este constructiv, incercam sa indreptam greselile pe care le-am facut, analizam fiecare ce am gresit si cum putem sa facem mai bine, sa invatam din ceea ce nu a fost asa cum ar fi trebuit”, continua acesta.

Fratii Mircea sunt nascuti pe 2 aprilie 2001, Silviu are 1,78 m si 70 kg, iar Alex 1,77 m si 70 kg.

785 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response