Monday 18th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

A doua editie a Conferintei Nationale de Rugby a avut loc intre 13-15 septembrie la Neptun

16 septembrie 2019 INTERN

La Neptun, intre 13-15 septembrie a avut loc editia a doua a Conferintei Nationale de Rugby, intalnirea bianuala intre oficialii Federatiei Romane de Rugby si reprezentantii cluburilor afiliate la FRR.

La aceasta au participat cu statut de invitat Octavin Morariu, presedintele Rugby Europe, Florent Marty, CEO Rugy Europe si Bogdan Matei, ministrul Tineretului si Sportului. In cadrul conferintei specialisti din diverse domenii au oferit celor prezenti cele mai noi informatii legate de pregatirea fizica, psihologica, nutritie, schimbari de regulament.

In prima zi, Marius Tincu, antrenorul principal interimar al nationalei de seniori, Lasha Tavarkiladze, antrenorul de inaintare al Stejarilor si antrenor principal Romania U20 au vorbit despre strategia si planul de pregatire al echipei, Daniel Mitrea, Regional Training Manager la World Rugby si Rugby Europe a vorbit despre prevenirea accidentarilor la copii, juniori si seniori, Jason Lewis (World Rugby) a oferit cateva directii despre cum se poate dezvolta jocul de rugby la nivel mondial. Psihologul Alina Gherghisanu le-a prezentat participantilor modele si modalitati de a lucra cu si de a creste si dezvolta sportivii, incepand cu primii pasi pe terenul de sport, de la mini-rugby pana la seniorat, iar Valeriu Toma, membru al World Rugby Judicial Panel, le-a prezentat participantilor cele mai recente schimbari aparute in Legile Jocului.

De asemenea, Octavian Morariu a prezentat Strategia Rugby Europe pe urmatorii patru ani, o strategie care include competitii intertari, care sa cuprinda selectionate sau echipe de club.

 

 

 

Cea de-a doua zi a Conferintei a fost deschisa de catre ministrul Tineretului si Sportului, Bogdan Matei. “Sunteti o familie frumoasa si unita, simt ca fac si eu parte din ea si ma simt foarte bine in mijlocul vostru. Va multumesc mult pentru invitatie si va doresc sa va duceti mai departe cu brio greaua misiune de a dezvolta frumosul dumneavoastra sport. Sunt convins ca veti reusi, pentru ca aveti o strategie si o viziune pe care nu multe federatii le au. Ministerul pe care il conduc va apreciaza activitatea, dovada si bugetul de care beneficiati, care, chiar daca este unul fara precedent in acest ani, stiu ca tot nu este suficient. Dar incercam sa va sprijinim cat putem, aici ma refer si la infrastructura, veti avea in curand un stadion nou si modern la Arcul de Triumf, traditionala voastra casa, dar si inca un nou teren in baza noastra de la Snagov. Vreau sa va mai felicit in incheiere inca o data pentru tot ceea ce faceti si va promit ca va ramanem mereu alaturi.”, a spus acesta.

Medicul loturilor nationale, Dan Wanya Crangu, a punctat importanta refacerii in sportul de performanta, Lynn Howells, consilier World Rugby pentru Romania, a vorbit despre importanta mentoratului in ceea ce-i priveste pe antrenorii echipelor nationale, iar Jose Gorrotxategi de la Rugby Europe a oferit informatii punctuale despre modelul spre care se tinde in ceea ce priveste dezvoltarea sportivilor care trec de la juniorat la tineret.

De asemenea, Constantin Bonea a vorbit despre politica de GDPR, protectia datelor cu caracter personal si felul in care aceasta trebuie aplicata in activitatea sportiva, iar Ciprian Popa, Directorul National de Dezvoltare, despre directiile, strategia si planurile departamentului pe care il conduce.

 

 

 

 

491 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response