Tuesday 22nd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

INTERVIU | Andrei Radoi, la revenirea printre Stejari: “Echipa nationala nu este o alegere, ci un sentiment”

4 noiembrie 2019 First XV

Nationala de seniori se reuneste intre 9-21 noiembrie in primul stagiu de pregatire sub comanda lui Andy Robinson. Printre cei 37 de jucatori convocati de staff-ul tehnic se afla talonerul Andrei Radoi (32 ani), Stejar care si-a anuntat retragerea de la lotul national la inceputul acestui an. Jucatorul ce a adunat 72 de prezente in prima reprezentativa a vorbit despre decizia de a reveni la lot.

Andrei, o revenire surprinzatoare. Ce te-a determinat sa te reintorci la echipa nationala?
Ceea ce simt pentru echipa nationala. Aceasta experienta mi-a aratat ca echipa nationala nu este o alegere, ci un sentiment. Sotia mea, careia ii multumesc pentru sustinere, m-a sfatuit sa fac ceea ce simt in luarea acestei decizii, iar eu asa am simtit.

Cum ai primit vestea convocarii?
Sincer, am ramas putin surprins, dar in acelasi timp bucuros ca munca mea pe toata perioada petrecuta la echipa nationala are radacini puternice si ma bucur ca, la creionarea noului proiect numele meu a fost amintit.

Ce inseamna pentru tine sa te intorci in mijlocul baietilor, sa porti din nou tricoul cu frunza de stejar?
Sincer imi era dor de glumele din cantonamentul nationalei, iar acum sunt sigur ca nu vor fi putine odata cu revenirea mea si le astept cu zambetul pe buze.Pe de alta parte, sa porti tricoul cu frunza de stejar implica devotament 100%, seriozitate si mandrie.

Esti un sportiv cu un pronuntat sentiment nationalist. Cum ai trait despartirea aceasta temporara de nationala?
Am urmarit cu interes prestatiile colegilor mei. Desi am avut mai mult timp liber la dispozitie nu l-am lasat sa curga pe langa mine si l-am folosit in pregatirea profesionala si dezvoltarea mea personala. Legat de patriotism, da este acolo in sufletul meu si nu va muri niciodata, iar acum daca ar fi sa descriu ceea se petrece in sufletul meu, vad situatia ca un strigat de trambita unde soldatul este pregatit sa isi puna corpul in fata pentru patrie.

A fost o decizie drastica cea legata de retragere. Ce s-a schimbat in acest timp astfel incat ai acceptat sa te intorci printre baieti?
Da, am fost ferm si sunt bucuros de felul cum federatia mi-a tratat decizia. La exact un an de zile de pauza am realizat ca viata aceasta de sportiv nu se va mai intoarce niciodata, fiind unica si de aceea doresc sa profit la maxim de ultimii pasi ai carierei mele, iar atunci cand pun ghetele in cui sa nu regret nimic.

Ce mai are Andrei Radoi de oferit Romaniei si rugbyului romanesc?
Tot! Tot ce acest sport mi-a oferit mie si m-a ajutat sa fiu unde sunt si omul care sunt azi.

Ce iti doresti legat de aceasta revenire la nationala? Ti-ai trasat cateva obiective?
As dori sa iau totul pas cu pas, sa ma bucur de fiecare moment petrecut la nationala si cel mai important, prin ceea ce fac eu sa fiu un exemplu din toate punctele de vedere pentru noua generatie.

Cum vede sportivul matur de acum prezenta la echipa nationala?
O mare responsabilitate. Aceasta experienta mi-a aratat ca tot ceea ce facem, ramane si nu poate fi sters cu buretele.Acest aspect ne obliga pe fiecare in parte sa fim oameni, sa dam tot ce avem mai bun pentru ca la final sa ne putem uita unii in ochi altora fara a avea regrete.

FOTO: Dragos PASCANEANU

446 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response