Tuesday 27th October 2020,
Federatia Romana de Rugby

Stejarii, invinsi la Lisabona, de Portugalia

8 februarie 2020 First XV

In etapa a doua din cadrul Rugby Europe Championship, la Caldas da Rainha, Stejarii au fos invinsi de Portugalia cu rezultatul de 22-11, dupa un joc controlat in cea mai mare parte a timpului de joc de gazdele care la pauza aveau un avantaj de 17-6.

Inceptul de partida a apartinut echipei noastre care a pus presiune cu inaintarea pe defensiva portughezilor, ceea ce a dus la obtinnerea a doua lovituri de pedeapsa concretizate in puncte de Florinn Vlaicu. Astfel in minutul 11, Stejarii connduceau cu 6-0. Replica lusitanilor nu s-a lasat asteptata si Manuel Cardoso i-a pasat lui Dany Antunes, autorul primei incercari a partidei.

Acelasi Dany Antunes a transformat si in minutul 13, Portugalia a preluat conducerea cu 7-6. In continuare s-a jucat cu precadere intre cele doua linii de 22, gazdele avand mai mult posesia, remarcati fiind Manuel Cardoso, Rodrigo Marta si Joao Lima. Cu zece minute inainte de pauza portughezii au obtinut o penalitate, ratata de Dany Antunes, cel care, insa, in minutul 33 avea sa marcheze un nou eseu.

Si acest eseu a fost transformat de aripa lusitanilor, care pana la finalul primei reprize au mai avut o actiune prin Rodrigo Marta si Tomas Appleton, cel care a marcat din nou fiind acelasi Dany Antunes dintr-o lovitura de pedeapsa prin care a stabilit scorul dupa 40 de minute, 17-6 in favoarea Portugaliei.

Dupa pauza, Stejarii au incercat sa revina in joc, Marius Simionescu fiind blocat dupa o actiune pe partea dreapta, apoi in ciuda insistentei inaintarii Stejarilor, portughezii au recuperate balonul si au initiat un contraatac periculos prin Rodrigo Marta, placat insa la timp de Ionut Dumitru.  Ecartul s-a marit in minutul 55, cand Mike Tadjer a finalizat un mol al gazdelor si scorul devenise 22-6.

Au urmat moment de joc mai bune din partea Stejarilor care au impins defensiva adversa la un metru de linia propriului teren de tinta, greselile repetate ducand la un cartonas galben vazut de Duarte Azevedo.  Stejarii au continuat sa aiba posesia si o faza care a curs pe traseul Florin Surugiu-Florin Vlaicu-Johan Van Heerden s-a finalizat cu eseul lui Marius Simionescu.

Urmatoarea partida a Stejarilor va avea loc pe 22 februarie, la Botosani,  in compania Spaniei.

Portugalia-Romania 22-11 (17-6)
Caldas da Rainha
Arbitri: Ludovic Cayre-Laurent Cardona,Thierry Mallet (toti Franta)
Au marcat: Antunes-2e,2tr,lp,Tadjer-e respectiv Simionescu-e,Vlaicu-2lp
Cartonas galben:Azevedo

Portugalia: 1.Francisco Fernandez(Beziers), 2.Mike Tadjer(Clermont), 3.Ivo Morais(Chateaurenard), 4.Jean Sousa(Montauban), 5.Jose Andrade(Nottingham Trent University), 6.Joao Granate(Direito), 7.David Wallis Carvalho(Belenenses), 8.Manuel Picao Eusebio(Academica), 9.Duarte Azevedo (Belenenses), 10.Joao Lima(Agronomia), 11.Dany Antunes(Massy), 12.Tomas Appleton(CDUL), 13.Antonio Vidinha(Cascais), 14.Rodrigo Marta(Belenenses), 15.Manuel Cardoso Pinto(Agronomia)

Rezerve: 16.Lionel Campergue(Cognac), 17.David Costa(Direito), 18.Jose Madeira(Belenenses), 19.Thibault Freitas(Blagnac), 20.Duarte Torgal(Direto), 21.Pedro Lucas(Tecnico), 22.Jose Lima(Carcassonne), 23.Diogo Hasse Ferreira(Aparejadores)

Romania: 1.Ionel Badiu(Valence Romans Drome Rugby), 2.Ovidiu Cojocaru(Stiinta Baia Mare), 3.Alexandru Tarus(Zebre), 4.Ionut Muresan(Timisoara Saracens), 5.Adrian Motoc(Agen), 6.Mihai Macovei(Colomiers), 7.Dragos Ser(Steaua Bucuresti), 8.Kamil Sobota(Tomitanii Constanta), 9.Florin Surugiu(Steaua Bucuresti), 10.Tudor Boldor(Steaua Bucuresti), 11.Ionut Dumitru(Steaua Bucuresti), 12.Florin Vlaicu(Steaua Bucuresti), 13.Taylor Gontineac(Clermont Espoirs), 14.Marius Simionescu (Timisoara Saracens), 15.Ionel Melinte(Timisoara Saracens).

Rezerve: 16.Eugen Capatana(Timisoara Saracens), 17.Constantin Pristavita(Stiinta Baia Mare), 23.Costel Burtila(Rugby club Hyères-Carqueiranne-La Crau), 18.Johan Van Heerden(Dinamo Bucuresti), 19.Adrian Ion(Tomitanii Conastanta), 20.Tudorel Bratu(Dinamo Bucuresti), 21.Vladut Popa(Timisoara Saracens), 22.Nicolas Onutu(CS Vienne Rugby)

FOTO: Daniel Nechita

 

316 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response