Sunday 05th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Mix de experienta si tinerete in echipa Romaniei ce va intalni Spania

22 februarie 2020 First XV

Astazi, 22 februarie, ora 15:00 (in direct pe TVR 1), pe Stadionul Municipal din Botosani, Stejarii intalnesc Spania intr-o partida contand pentru a treia etapa din Rugby Europe Championship, fata de anterioara disputa din cadrul acestei competitii, antrenorul Andy Robinson operand opt modificari in echipa de start.

Astfel in linia intai se vor regasi Alexandru Savin, Eugen Capatana si Horatiu Pungea. Cei doi pilieri se afla la primul joc in aceasta editie a Rugby Europe Championship. Este o formula inedita, imprena cei trei avand un total de 81 de selectii. Johan Van Heerden si Adrian Motoc vor forma in premiera cuplul din linia a doua, cei doi adunand, insumat, pana in prezent 50 de selectii in echipa nationala.

Revenirea lui Cristi Chirica va fi optiunea antrenorului pentru postul de inchizator, iar cei doi flankeri vor fi Mihai Macovei si Dragos Ser. Mihai Macovei va fi pentru a 50-a oara capitanul Stejarilor si va evolua pentru prima data in acesta formula de start, intr-o linia a treia in care ii va avea alaturi pe cei doi tineri jucatori, Dragos Ser si Cristi Chirica.

Florin Surugiu si Daniel Plai vor forma pentru a opta oara cuplul de mijlocasi. Florin Surugiu se apropie la o lungime de selectia cu numarul 85, in timp ce Daniel Plai va imbraca pentru a 11-a oara tricoul cu frunza de stejar. Cei mai experimentati jucatori, Florin Vlaicu la cea de-a 123-a selectie si Catalin Fercu, la cea cu numarul 109, vor fi cei doi centri in meciul cu Spania.

Cele doua aripi ale Stejarilor vor fi Nicolas Onutu si Marius Simionescu, cel care a marcat primul sau eseu pentru echipa nationala in Portugalia, in timp ce Ionel Melinte va imbraca tricoul cu numarul 15, cel al fundasului urmand astfel sa bifeze a 9-a selectie.

Dintre jucatori care se vor afla pe banca de rezerve, Moa Maliepo ar putea avea sansa debutului, daca va intra pe teren in partida de sambata.

Romania: 1.Alexandru Savin(Steaua Bucuresti), 2.Eugen Capatana(Timisoara Saracens), 3.Horatiu Pungea(Timisoara Saracens), 4,Johan Van Heerden(Dinamo Bucuresti), 5.Adrian Motoc(Agen), 6.Mihai Macovei(Colomiers), 7.Dragos Ser(Steaua Bucuresti), 8.Cristi Chirica(Stiinta Baia Mare), 9.Florin Surugiu(Steaua Bucuresti), 10.Daniel Plai(Steaua Bucuresti), 11.Nicolas Onutu(CS Vienne Rugby), 12.Florin Vlaicu(Steaua Bucuresti), 13.Catalin Fercu(Timisoara Saracens), 14.Marius Simionnescu(Timisoara Saracens), 15.Ionel Melinte(Timisoara Saracens).
Rezerve: 16.Constantin Pristavita(Stiinta Baia Mare), 17.Ovidiu Cojocaru(Stiinta Baia Mare), 18.Valentin Poparlan(Timisoara Saracens), 19.Adrian Ion(Tomitanii Constanta), 20.Tudorel Bratu(Dinamo Bucuresti), 21.Vladut Popa(Timisoara Saracens), 22.Moa Maliepo(Timisoara Saracens), 23.Costel Burtila(Rugby Club Hyeres-Carqueiranne-La Crau).

FOTO: Ionut Tabultoc

262 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response