Wednesday 23rd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Ajutor pentru Fane Popescu! Rugbyul romanesc strange randurile pentru unul dintre cei mai titrati antrenori

2 martie 2020 INTERN

Familia rugbyului romanesc trece in aceste zile prin momente grele. Toate gandurile se indreapta spre unul dintre cei mai titrați antrenori, Ștefan Popescu, “Nea Fane”, cum este cunoscut în lumea Ovalului. Internat de urgenta la inceputul saptamanii trecute la Spitalul Floreasca, sectia cardiologie, nea Fane va fi supus  unei operatii extrem de dificile, pe cord deschis.

Cu o viață dedicată rugbyului, Ștefan Popescu a parcurs toate etapele carierei sportive, întâi ca jucător, debutant la Clubul Sportiv Scolar 2, apoi la Dinamo, Farul si Gloria, unde si-a si incheiat cariera de sportiv. A lucrat de-a lungul carierei sportive cu antrenori de renume precum Titi Ionescu, Florian Gheondea, Ion Buzoianu, Toma Moldoveanu si Mihai Naca.

Debutul ca antrenor si l-a facut alaturi de Cornel Munteanu la Triumf, unde a modelat jucatori cu care a cucerit de 7 ori titlul de campioni naționali. Aici a crescut numerosi jucatori care au ajuns la lotul national. Dupa trei decenii de activitate la Triumf, s-a indreptat spre o noua provocare, sa implanteze rugbyul si in mediu rural, în comuna Ciorogârla (Ilfov), in cadrul Grupului Scolar “Pamfil Seicaru”. Si-a format grupe de incepatori, iar dupa un an de zile avea primele echipe inscrise in campionatele nationale de juniori II si III. Mai mult, a adus spre rugby si fete, infiintand o echipa feminina.

Implicat activ in descoperirea tinerelor talente, in cresterea si formarea jucatorilor, nea Fane a fost in ultima perioada antrenorul echipei CS Parohial Stefan cel Mare si Sfant, participand in competitii cu echipa de juniori U17, precum si in campionatul de junioare, fete.

Pentru toti cei care doresc sa il ajute financiar, pe langa mesajele de incurajare, contul parintelui Sergiu Ristea de la Biserica „Acoperământul Maicii Domnului“, care il sprijina pe nea Fane, este:
Nume: Ristea Sergiu
IBAN cont: RO70RNCB0077053287460001,
in RON, Banca Comerciala Romana S.A.,
Cod SWIFT:RNCBROBU

631 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response