Monday 30th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Vineri, 6 martie, la sediul Kineto Medical Health, are loc prima campanie de donare de sange organizata in acest an de FRR

2 martie 2020 INTERN

Federatia Romana de Rugby in colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti, continua campanie de donare de sange, cu prima actiune din acest an, ce este programata vineri, 6 martie.

Actiunea de donare va avea loc la sediul partenerului oficial al Federatiei Romane de Rugby pe partea de recuperare medicala, Kineto Medical Health, care se afla pe Strada Clucerului nr.1 (Piata 1 MAI). Actiunea de donare va avea loc in intervalul orar 8:15-11:45.

“Vineri, 6 martie, intram in cel de-al doilea deceniu al campaniei de donare de sange organizata de catre Federatia Romana de Rugby. In asteptarea noii locatii pe care o vom avea in cadrul noului Stadion Arcul de Triumf si actiunea de donare de sange, de pe 6 martie, va avea loc la sediul partenerului nostru pe partea de recuperare medicala, Kineto Medical Health. Speram ca si aceasta campanie de sange sa uneasca iubitorii jocului cu balonul oval, practicantii acestui sport si nu in ultimul rand si sportivi din alte ramuri, sa nu uitam ca in 2019, au fost numerosi alergatori, majoritatea amatori. Este prima campanie din cele patru pe care le vom avea in acest an, speram sa incepem anul cu dreptul si va asteptam cu drag, alaturi de noi! Nu uitati sa aveti asupra dumneavoastra cartea de identitate si, in masura in care ati mai donat, carnetul de donator”, a declarat Alin Popescu, manager medical FRR.

Chiar TU poti dona daca:
1. Ai varsta cuprinsa intre 18 si 60 ani;
2. Ai o greutate corporala minima de 50 kg;
3. Ai tensiunea arteriala sistolica (maxima) intre 200 mmHg si 110 mmHg;
4. Nu ai afectiuni de genul: boli de piele, sechele pulmonare, sifilis, hepatita virala cronica, HIV/SIDA
5. Au trecut 70 zile de la ultima donare.
! Daca esti hipertensiv (pana la 200 mmHg, insa!) trebuie sa stii ca este chiar recomandat sa donezi.

In Romania donatorului de sange ii sunt recunoscute si acordate o serie de drepturi si avantaje menite a incuraja si stimula acest act caritabil, salvator pentru unii dintre semenii nostri.

Donatorul de sange are dreptul sa primeasca, la cerere, pentru fiecare donare efectiva, urmatoarele:
-un numar de 7 tichete de masa pentru produse alimentare, eliberate de institutia de profil;
– o zi libera de la locul de munca, in ziua donarii, in cazul donatorilor de sange salariati sau o zi scutire de frecventa, in ziua donarii, in cazul elevilor, studentilor si a militarilor;
– decontarea cheltuielilor de transport in comun din ziua donarii intre localitatea de domiciliu sau de resedinta inscrisa în actul de identitate si localitatea unde isi are sediul institutia la care se efectueaza donarea de sange; in cazul in care donarea se face la institutia de profil din localitatea de domiciliu sau din localitatea în care este angajat, donatorul are dreptul la abonament cu reducere de 50% pentru transportul în comun, pe baza actelor doveditoare, pentru o perioada de o luna.

Datele campaniei de donare in 2020:
6 martie 2020
12 iunie 2020
4 septembrie 2020
11 decembrie 2020

377 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response