Friday 07th May 2021,
Federatia Romana de Rugby

ANUNT IMPORTANT | FRR a decis sistarea tuturor competitiilor si inchiderea temporara a CNOPT si CNOPJ

12 martie 2020 INTERN

Federația Română de Rugby ia toate măsurile necesare de prevenție pentru sportivii și antrenorii săi. În contextul actual, conform restricțiilor impuse pentru prevenirea si combaterea răspândirii virusului Covid-19 și anunțului făcut de Organizația Mondială a Sănătății care a decretat oficial pandemia de coronavirus, Colegiul Director al FRR decide următoarele:

1. Sistarea tuturor competițiilor sportive, la toate categoriile de vârstă
2. Închiderea temporară a Centrului Național Olimpic pentru Juniori de la Bârlad până la reluarea cursurilor școlare, anunțată pentru 22 martie
3. Închiderea temporară a Centrului Național Olimpic pentru Tineret, fete și băieți, de la București până la reluarea cursurilor școlare, anunțată pentru 22 martie
4. Amânarea tuturor stagiilor de pregătire, ale cursurilor de specializare antrenori/arbitri și toate celelalte acțiuni prevăzute în contractul de finanțare cu MTS, programate in perioada urmatoare sa fie amanate pentru o data ce va fi stabilita ulterior.

“Mă bucur că membrii Colegiului Director au înțeles importanța și necesitatea adoptării unor asemenea măsuri radicale și vreau să le mulțumesc. În aceste momente trebuie să ne gândim la siguranța sportivilor, a oamenilor din staff, a celor ce sunt implicați în aceste activități și cea mai bună măsura este ca fiecare să se întoarca acasa pentru a fi alaturi de familii. Vorbim de copii, de juniori pe care trebuie sa ii protejam, iar eu, ca parinte, stiu ca cel mai bun mod de a face asta este de a fi impreuna cu ai lor. Ma bucur ca am reusit sa aducem de urgenta in tara si lotul de U18 care era in pregatire in Franta, la Rouen, toti sunt bine, nu au probleme de sanatate. In acest moment luam in calcul, avand in vedere situatia de fata si cum evolueaza lucrurile, sa nu trimitem echipa de U20 la Campionatul European din Portugalia, ce este programat la sfarsitul acestei luni, la Coimbra și nici echipa de U18, la Europeanul de la Kaliingrad ce ar urma să aiba loc la jumatatea lunii aprilie. Nu vrem sa-i supunem pe copii la niciun risc si sa evitam situatiile de a-i avea blocati in alte tari. Soluții de criză în situații de criză, preferăm să prevenim decât să tratăm apoi”, a declarat Alin Petrache, presedintele FRR.

De asemenea, conform deciziei Rugby Europe, partida de sambata, 14 martie dintre Romania si Belgia, ce urma sa aiba loc la Botosani, a fost amanata pentru o data ce va fi stabilita si comunicata ulterior.

618 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response