Monday 18th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Meciul Romania – Belgia din #REC2020 a fost amanat

12 martie 2020 First XV

Meciul România – Belgia din ultima etapa a Rugby Europe 2020, programat sâmbătă, 14 martie, la Botoșani a fost amânat.

În contextul actual, conform restricțiilor impuse pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului COVID 19 si în urma consultărilor cu cele două federații, cea romana si cea belgiana, Rugby Europe a decis amânarea meciului pentru o dată ce va fi stabilită ulterior.

“În acest moment ceea ce ar trebui să ne preocupe este siguranța jucătorilor pentru că toți au familii, au copii, e foarte important să nu-i expunem niciunui risc. Decizia Rugby Europe, pe care noi am susținut-o în totalitate, este o măsură foarte bună de precauție și prevenție, este foarte important să acționăm astfel încât să nu permitem extinderea numărului de infecții. Vom rămâne în contact permanent cu oficialii Rugby Europe și în funcție de cum va evolua situația vom stabili data la care vom juca acest ultim meci al sezonului Rugby Europe Championship”. a declarat Alin Petrache, presedintele FRR.

Federația Romana de Rugby anuntase ieri ca, având în vedere Hotararea nr. 6 din 06.03.2020 emisa de Grupul de suport tehnico-stiintific privind gestionarea bolilor inalt contagioase pe teritoriul Romaniei si adresa nr. 14 a Ministerului Tineretului si Sportului din 08.03.2020, referitoare la masurile de preventie impuse de Guvernul Romaniei in vederea combaterii epidemiei de coronavirus (COVID – 19), meciul Romania – Belgia s-ar fi jucat fara spectatori.

FOTO: Daniel Nechita Photographer

 

642 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response