#STEJARIIDEMAINE Q&A Kemal Altinok – CT Dinicu Golescu U19

Component al Romaniei U18 XV la Campionatul European de la Kaliningrad si al Romaniei U18 7’s la Europeanul de la Gdansk, al carei capitan a si fost, participant cu Romania 7’s seniori la Campionatul European de rugby pe zapada de la Moscova, toate competitiile disputate anul trecut,  Kemal Altinok este jucator de linia a treia la CT Dinicu Golescu U19. In varsta de 18 ani (1,89m si 92 kg), acesta este si component al CNOPT.

1. Care este eroul tau preferat din sport?
Richie McCaw. Un jucator exceptional cu atitudine de lider, exemplul pe care orice jucator de rugby ar trebui sa il respecte in teren deoarece el reprezinta valorile acestui sport.

2. Spune-mi trei motive pentru care iti place ca practici un sport de echipă.
Iti poti ajuta aproapele in momentele dificile dintr-un meci, ceea ce ar trebui sa facem si in viata de zi cu zi. Se creeaza conexiuni ce pot dura o viata atat in teren, cat si in afara lui. Inveti sa fii altruist, cu alte cuvinte nevoile echipei vor veni intotdeauna deasupra nevoilor personale.

3. Care e cea mai buna parte in a concura?
Adrenalina ce se resimte in timpul unei competitii ma face sa ma simt „viu” si este o senzatie unica pe care nu o intalnesti zilnic.

4. Cum faci antrenamentele mai distractive cu colegii tai?
Antrenamentele mereu mi-au placut, indiferent de profilul acestora, fiind cu prietenii pe teren sau in sala mereu ne dorim sa ne fortam limitele. Facand din asta o competitie cu siguranta vom avea zambetul pe buze in timpul antrenamentelor stiind ca vom iesi cu un plus.

5. Care este cantecul tau preferat pe care-l asculti inainte de meci?
„Flames” de la Sia si “Cat poti tu de tare” de la Bug Mafia.

6. Care e filmul tau preferat cu tematica sportiva?
Coach Carter, un film este despre baschet, doar ca nu conteaza ce sport practici atat timp cat timp ai o “flacara” ce iti mentine timpul ocupat cu ceva productiv.

7. Care e citatul preferat din sport?
“Fără motivație nu există sacrificiu, fără sacrificiu nu există disciplină iar fără disciplină nu există succes.”

8. Cum te face faptul ca esti sportiv o persoana mai buna?
Sportul educa, rugby-ul mai ales, deoarece acest sport e ca-n viata: poti avansa doar pasand in spate, te sacrifici in placaj pentru a da o pasa buna colegului care ajunge sa inscrie eseu. Sportul te disciplineaza, te face sa te cunosti, te face sa iti stii adevaratele puteri, te invata sa iti controlezi emotiile, nervii, frustrarile dupa un meci mai slab si iti arata ca daca ii oferi timpul tau si mult sacrificiu, sigur vor veni si roadele muncii.

9. Cum iti stapanesti emotiile inaintea unui meci?
Emotiile si frica sunt unii dintre cei mai mari adversari inainte sa calci pe gazon, tocmai de aceea ca si sportiv trebuie sa inveti sa le controlezi pentru a nu ajunge ca ele sa te controleze. Pentru a scapa de emotii ascult muzica, respir controlat si incerc sa imi motivez colegii.

10. Daca ar fi fost sa practici un alt sport, care ar fi fost acela?
Nu stiu sigur ce sport as alege, dar as miza tot pe un sport de contact.

11. Cum te-ai descrie intr-un singur cuvant?
Motivat.

12. Care este antrenorul tau preferat si de ce?
Alexandru Tudori. Am placerea sa imi fie antrenor la echipa nationala U20, insa, din pacate, este primul an cand lucrez cu el pentru ca mi-as fi dorit sa se intample mai repede. Este un antrenor care transforma un antrenament plictisitor, intr-unul in care sa te implici 110% si modalitatea prin care iti explica ce trebuie sa faci este una unica vazuta de mine pana acum.

13. Care e stadionul pe care ti-ar placea sa ajungi sa joci?
Camp Nou, doar ca as inlocui portile cu doua buturi. Mi-as dori publicul care a fost la finala Top 14 din sezonul 2015-2016, 99.000 de oameni prezenti in tribune, o senzatie unica.

14. Care este meciul pe care l-ai jucat si iti amintesti cu placere? De ce?
Finala de la U18 din campionatul intern este un meci despre care imi aduc aminte cu placere chiar daca rezultatul nu a fost in favoarea noastra (CSA Steaua CNE Cornu), a fost un meci in care am dat 200%, atmosfera a fost exact ce trebuia, nocturnele pornite si vremea de afara buna, senzatii si amintiri ce vor ramane vesnic.

15. Care e cel mai tehnic adversar pe care l-ai intalnit pana acum?
Am jucat contra unor adversari buni (Franta la 7’s, Rusia la XV), dar nu a fost cineva special care sa ma fi impresionat. In schimb, colegul meu de la echipa nationala, Alexander Dinu, este un jucator foarte tehnic si talentat, nu am avut inca ocazia sa joc contra lui intr-un meci oficial, dar mi-ar face mare placere sa se intample pe viitor.

FOTO: Dragos Pascaneanu

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile