Tuesday 19th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Romania a depus candidatura pentru organizarea Campionatului Mondial de rugby U20 ediția 2022

23 aprilie 2020 Stiri

Federatia Romana de Rugby si-a depus oficial candidatura pentru a organiza, in premiera, Campionatul Mondial U20 ediția 2022, cea de-a doua competitie ca importanta dupa Cupa Mondiala de rugby. Noua Zeelanda, Africa de Sud, Australia, Franta, Anglia, Irlanda sunt cateva dintre cele mai importante echipe care vor putea fi urmarite de catre fanii sportului in general si ai rugbyului, in special. Campionatul Mondial U20 reprezinta esalonul de elita al acestei categorii de varsta.

In aceste zile, FRR a primit din partea Guvernului Romaniei si a Ministerului Tineretului si Sportului o scrisoare de garantie (vezi aici) prin care este sustinuta oficial candidatura Romaniei, primind astfel asigurari ca se vor face toate eforturile pentru a sprijini organizarea acestui eveniment sportiv la standardele internationale solicitate.

“Doresc sa multumesc in primul rand premierului Ludovic Orban si ministrului tineretului si sportului, Ionut Stroe, pentru sustinerea si sprijinul pe care ni-l ofera, este un cec in alb, ca sa spun asa, care ne onoreaza, dar ne si obliga. Este o provocare pentru noi sa putem organiza in Romania aceasta competitie care reuneste cele mai bune echipe din lume la nivel de tineret. Acest lucru ne-ar aduce enorm de multe beneficii, cresterea exponentiala a interesului pentru rugby si sport din partea publicului larg, o mai mare vizibilitate pentru rugby si sport la nivel national si international, o mai buna perceptie a Romaniei din postura de organizator de evenimente sportive, investitii logistice de care vor beneficia pe termen mediu si lung comunitatile locale, imbunatatirea infrastructurii sportive, promovarea voluntariatului in randul tinerilor, expunerea copiilor la valorile sportului prin intermediul unor evenimente dedicate de tip Legacy, daca ar fi sa punctez doar cateva dintre acestea. Dincolo de toate este insa o oportunitate uriasa pentru iubitorii de rugby, de sport, sa vada aceste echipe in Romania, sa traiasca o experienta incredibila din postura de spectator. As dori sa mai spun ca este foarte important ca putem beneficia de infrastructura sportiva pe care Romania a realizat-o pentru organizarea Euro 2020, este un castig pentru toata lumea si ca, speram noi, cu ajutorul autoritatilor locale, sa reusim sa modernizam unele dintre bazele de rugby, investitii care pot ajuta enorm la cresterea si dezvoltarea rugbyului romanesc ”, a declarat Alin Petrache, presedintele FRR.

 

In urma cu doi ani, Romania gazduia in premiera, la Bucuresti, pe Stadionul Arcul de Triumf, World Rugby U20 Trophy, a doua competitie valorica din lume la aceasta categorie de varsta. La aceasta competitie au participat Romania, Samoa, Fiji, Namibia, Uruguay, Portugalia, Hong-Kong si Canada, trofeul revenind echipei Fiji ce a invins in finala Samoa, 58-8. In ce priveste World Rugby U20 Trophy, Romania a primit din partea World Rugby cel mai mare punctaj legat de organizarea turneului din  intreaga istorie a competitiei, stabilind astfel un nou standard organizatoric.

700 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response