Thursday 03rd December 2020,
Federatia Romana de Rugby

Federatia Romana de Rugby lanseaza astazi ADN National, platforma nationala online pentru a veni in sprijinul tuturor participantilor la activitatea rugbystica

11 mai 2020 INTERN

De astăzi, 11 mai, Federația Romana de Rugby lanseaza in premiera o platforma nationala gandita ca o baza activa de date unde se vor regasi toate informatiile necesare antrenorilor, oficialilor de meci, preparatorilor fizici, staff-ului medical și educatorilor.

Ce este ADN National?
ADN National reprezinta o investitie pe termen lung in dezvoltarea unitara a rugbyului romanesc pe toate categoriile, de la mini-rugby pana la seniori.

Conceptul ADN National face parte din strategia nationala propusa de Federatia Romana de Rugby, menit fiind sa asigure continuitatea in dezvoltarea fenomenului rugbystic pe plan national.

Platforma  ADN National este o baza de date unde se vor regasi toate informatiile necesare antrenorilor, oficialilor de meci, preparatorilor fizici, staff-ului medical, si a educatorilor, continutul acestui instrument de formare si dezvoltare avand un caracter confidential pentru utilizatorii platformei.

Cui se adreseaza?
ADN National  furnizeaza tuturor participantilor in activitatea rugbystica (sportivi, antrenori, oficiali de joc, preparatori fizici, cadre medicale) directii clare privind programele de dezvoltarea ce doresc a fi implementate de Federatia Romane de Rugby la nivel national prin stocarea si impartasirea de informatii intr-un flux continuu (modele de antrenament, tehnici individuale, diverse startegii, noutati din punct de vedere al regulamentelor si echipamentelor folosite la nivel international).

Ce obiective are ADN National?
* Sa creeze un limbaj comun si o viziune comuna privind dezvoltarea sportivilor la nivel national, prin antrenarea unor principii si tehnici individuale comune.

* Sa dezvolte un joc de calitate la nivel national prin imbunatatirea cunostintelor tehnice si tactice ale sportivilor, antrenorilor, oficialilor de joc aferente fiecarei etape de dezvoltare ale Modelului de Dezvoltare pe Termen Lung a Sportivului (DTLS).

* Sa vina in sprijinul antrenorilor in vederea optimizarii cunostintelor si metodelor de lucru (Program Dezvoltarea Antrenorilor), pentru ca apoi acestia, la randul lor, sa faciliteze dezvoltarea si specializarea sportivilor (Program Identificarea Talentelor).

ADN National nu este conceput sa restrictioneze inventivitatea antrenorului/sportivului, scopul primoridial fiind acele de a dezvolta la nivel national un stil adaptiv de joc si de antrenare care se va reflecta ulterior in evolutiile echipelor nationale de juniori, tinere si seniori.

Rolul platformei este unul educativ (formare/dezvoltare/reflectie/tranzitie de la teorie la practica) dar si un rol de informare, aceasta  fiind o platforma de dezbateri intre antrenori.

Ce-și propune?
Departamentul Tehnic al Federatiei Romane de Rugby concluzionat in urma discutiilor  cu antrenorii in timpul Conferintei Nationale a Antrenorilor (2019 Neptun) necesitatea unor repere comune nationale:
Un set de ‘‘Abilitati Cheie ‘‘ la nivel national (atat la nivel de mini, juniori cat si de seniori) vor accelera dezvoltarea individuala a participantilor la activitatea rugbystica
Un set de “ Principii de Joc Nationale”, bine antrenate, vor accelera dezvoltarea sportivului si a echipei, maximizand efcienta fiecarui element antrenat.
Un set de repere specifice  fiecarei categorii de varsta, vor claifica tipurile de exercitii/jocuri care pot dezvolta abilitatile sportivului in functie de necesitatile fiecarei categorii de varsta.

Cine sunt beneficiarii acestei platforme?
Beneficiarul principal este Rugbyul Romanesc, deorece vom gasi aici toate activitatea antrenorilir implicati in procesul de dezvoltare.

Antrenorii activi care vor fi  cu licentierea la zi;
Antrenorii care vor avea nevoie de licentiere vor avea acces la platforma pentru a se informa despre noutatile de care au nevoie in dezvoltarea personala;
Toate echipele nationale (staff si sportivi) pentru o mai buna colaborare intre categoriile de varsta si pentru o monitorizare mai eficienta a trecerii sportivilor de la juniori la seniori.

Cine asigura mentenanta platformei?
Mentenanta platformei ADN National este asigurata de catre administratorii acesteia, in timp ce rolul tuturor participantilor este de a ii asigura continua dezvoltare prin schimbul de informatii si prin feedbackul permanent. Tinand cont ca rugbyul international este intr-o  evolutie continua si platforma ADN National va incerca sa tina pasul cu aceste schimbari.

Informatiile platformei nu se vor modifica radical deoarece este vorba de ADN-ul rugbyului romanesc, dar acestea vor fi intr-o permanenta evolutie in procesul de imbunatatire a informatiei. Este important sa ne folosim de istoria noastra deoarece este una bogata, dar evolutia catre rugbyul mondern o vom putea face doar impreuna.

Putem avansa ca echipa sau sa ne pierdem ca indivizi! Unitatea face forta!

471 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response