Sunday 12th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

World Rugby vine în sprijinul federațiilor ce doresc să reducă riscul de transmitere a COVID-19 prin câteva modificări, optionale, ale Legilor Jocului în campionatele interne

3 iunie 2020 ARBITRAJ

Comitetul Executiv al World Rugby a aprobat 10 noi schimbari ale Legilor Jocului (vezi aici ) pentru a ajuta federatiile nationale afiliate la WR sa reduca  riscul transmiterii COVID-19. Aceste 10 noi modificări se pot aplica doar in competițiile interne organizate de catre federatii.

Aceste schimbări temporare si optionale ale Legilor Jocului fac referire la gramada  ordonata, placaj, ruck si mol, la care se adauga un set de măsuri legate  de igienă. Fiecare măsură își propune să reducă expunerea cumulată individuală la aceste actiuni de contact, care sunt în general apreciate ca prezentând cel mai mare risc de transmitere COVID-19.

Aceste reguli reduc contactul la gramezi cu mai mult de 30% și pe cel la ruck pana la 25%, iar pe cel la moluri cu cel puțin 50%. În plus, cresc măsurile de igienă, precum dezinfectarea balonului și este interzis scuipatul pe teren.

Fiecare federatie poate implementa una sau mai multe din aceste modificari temporare ale Legilor Jocului.

Modificările care se au în vedere pot fi consultate aici, în limba romana. 

229 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response