Friday 07th May 2021,
Federatia Romana de Rugby

Rugby Touch in scolile din Valea Jiului

17 septembrie 2020 INTERN

Departamentul Dezvoltare din cadrul Federatiei Romane de Rugby a stabilit un program de implementare a jocului de rugby in scolile din tara, care se adreseaza in egala masura baietilor si fetelor. 

Rugby Touch poate deveni liantul dintre scoli si cluburi, motivul unei colaborari apropiate intre profesorii de sport din scoli si antrenorii din cluburi, fiind practic trecerea fireasca de la rugbyul non-contact la rugby contact. Programul a debutat in aceasta saptamana la Lupeni, unde o echipa a  Departamentului Dezvoltare a avut o intalnire cu reprezentantii comunitatii de acolo si cei au autoritatilor locale. Tema de discutie a reprezentat-o modalitatea de implementare  a acestui proiect in cadrul scolilor din localitate. 

La aceasta intalnire au participat din partea gazdelor Bogdan Huda (initiatorul constituirii unui nou club de rugby in localitate), Constantin Patrichi (fost jucator in echipa Minerului Lupeni), dar si primarul localitatii Lucian Resmerita, care s-a aratat incantat de noul proiect care ar impacta major viata comunitatii locale. 

“Am avut discutii constructive, am stabilit un plan de lucru, fiecare stim cu exactitate ce avem de facut si sper ca pana la urmatoarea intalnire care va avea loc pe data de 14 octombrie, lucrurile sa fie rezolvate din punct de vedere organizatoric. Este important sa stim cu ce echipa pornim in zona pentru ca va trebui sa facem cateva cursuri de initiere, sa putem forma antrenori, trebuie sa ii sustinem si sa ii ajutam sa acceseze toate informatiile de care au nevoie. Apreciem mult deschiderea pe care ne-au aratat-o si speram ca in cel mai scurt timp sa putem vorbi de o revenire a rugbyului la Lupeni, un oras cu traditie frumoasa in acest sport”, a declarat Sorin Rus, director reginal de dezvoltare Transilvania.

589 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response