Wednesday 21st April 2021,
Federatia Romana de Rugby

Stejăreii Alin Conache și Ovidiu Neagu se pregătesc cu naționala de seniori în Antalya

9 decembrie 2020 First XV

Naționala de seniori a României se află în aceste zile într-un stagiu de pregătire în Antalya. Pentru acest cantonament, staff-ul tehnic a selecționat mai mulți jucători tineri pentru a-i testa, jucători care pe viitor pot face pasul la prima reprezentativă. Doi dintre aceștia, jucători care au făcut pasul și la seniori, evoluând în DNS, al doilea eșalon valoric al rugbyului românesc, sunt Alin Conache (18 ani) și Ovidiu Neagu (19 ani), ambii mijlocași la deschidere, ambii provenind din familii în care rugbyul este  sport de bază.

Cel mai tânăr jucător convocat în lotul lui Andy Robinson este Alin Conache (18 ani), jucător legitimat la CSS Gura Humorului și la RC Gura Humorului. În vârstă de 18 ani, mijlocașul la deschidere, component al României U18 XV și 7’s, provine dintr-o familie cu tradiție în Ovalul autohton. Tatăl, Vasile Conache, fost jucător la CSM Suceava, în prezent antrenor de copii și juniori la clubul sucevean, iar frații mai mari, Tiberiu și Gabriel, jucători cu evoluții în  SuperLiga CEC Bank. Campion național cu CSS Gura Humorului la U15, U16 și U17, Alin a făcut pasul și la seniori, debutând pentru RC Gura Humorului în Divizia Națională de Seniori, în acest an. “Pentru mine debutul la seniori a fost un pas mare, mi-am dorit mult să văd cum este la acest nivel. A fost într-adevăr cum m-am așteptat, mai greu decât la juniori, meciurile mult mai fizice, mai grele, contactele, la fel, dar cred că am reușit să mă descurc bine. Mă bucură convocarea la echipa națională, am multe lucruri de învățat și acest stagiu mă ajută foarte mult. Mă simt bine aici, colegii m-au primit bine, m-am adaptat, pot să spun. Antrenorii ne dau foarte multe indicații, ne ajută, ne încurajează, la fel și colegii cu experiență. Încerc la fiecare antrenament să dau tot ce pot, să fiu concentrat pe ceea ce am de făcut”, a declarat Alin Conache.

Jucătorii de treisferturi, atenți la explicațiile antrenorului Sosene Anesi.

Ovidiu Neagu și Alin Conache, atenți la explicațiile antrenorului Sosene Anesi.

 

Mijlocaș la deschidere, Ovidiu Neagu (19 ani) nu este la prima experiență legată de naționala României, el evoluând pentru România U23 într-un meci cu England Counties, anul trecut. Component al Romaniei U18 XV la Campionatul European de la Kaliningrad si al Romaniei U18 7’s la Europeanul de la Gdansk din 2019, campion național la U18 cu CSS Bârlad, Ovidiu a debutat în acest sezon competițional și pentru echipa de seniori a Bârladului, fiind desemnat MVP-ul finalei mici a competiției. El provine dintr-o familie în care trei dintre frații lui joacă rugby, Robert joacă în SuperLiga CEC Bank la CSA Steaua, George la RC Bârlad, fiind colegi de echipă și Iustin la echipa de U18 a CSS Bârlad. “Mi-am dorit mult să joc la seniori și am început în forță cu partidele de clasament. Au fost meciuri foarte dure cu CSM Galați în finala mică, ei fiind foarte masivi față de noi, însă am avut un joc foarte bune pe treisferturi, cu asta am și reușit să îi și învingem. A fost un pas foarte mare pentru mine să fiu chemat la lotul de seniori, am fost foarte fericit când am primit convocarea. Este un sentiment frumos să fiu aici lângă jucători care au participat la două cupe mondiale, jucători de la care am ce să învăț, cu multă experiență. Știu că sunt foarte tânăr, însă dacă muncesc mult mai mult, sper ca în curând să fac pasul și în naționala mare”, a declarat Ovidiu Neagu.

Stejarii vor rămâne în pregătire în Antalya până pe 12 decembrie.

598 total views, 6 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response