Sunday 07th March 2021,
Federatia Romana de Rugby

S-au stabilit grupele Cupei Mondiale ce va avea loc în Franța în 2023

14 decembrie 2020 #RWC2023

Astăzi, 14 decembrie, la Palatul Brongniart din Paris, a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea grupelor de la Cupa Mondială de Rugby ce va avea loc în Franța în 2023.

Zona europeană, din care face parte și România, are două bilete directe spre Cupa Mondială, Europa 1 și Europa 2 – primele două clasate în ierarhia Rugby Europe Championship în clasamentul cumulat tur-retur 2021-2022 și un bilet ce trimite la turneul final de calificare – Europa 3, ocupanta locului 3 în REC.

În acest moment, din cauza pandemiei de coronavirus, ediția 2020 a REC nu este finalizată, fiind de disputat meciurile din ultima etapă, amânate deja de două ori: România – Belgia, Spania – Portugalia și Georgia – Rusia, o decizie în acest sens urmând a fi anunțată de Rugby Europe în zilele următoare.

Echipele care şi-au asigurat deja locul la Mondialul din 2023 în urma rezultatelor obținute la Cupa Mondială din 2019 din Japonia sunt Africa de Sud, campioana mondială en-titre, Franţa, în calitate de ţară gazdă, Noua Zeelandă, Ţara Galilor, Anglia, Irlanda, Australia, Japonia, Scoţia, Argentina, Fiji şi Italia.

Ocupantele celorlalte opt locuri restante vor fi stabilite în urma turneelor de calificare regionale (competiții regionale) și trans-regionale. Această faza se va încheia cu un turneu final programat pentru noiembrie 2022, la care vor participa patru echipe, câștigătoarea acestuia urmând să obțină ultimul bilet pentru Franța.

 

Grupele de la Cupa Mondiala de Rugby din 2023:

Grupa A: Noua Zeelandă, Franța, Italia, Africa 1, America 1

Grupa B:
Africa de Sud , Irlanda, Scoția, Europa 2, Asia/Pacific 1

Grupa C: Țara Galilor, Australia, Fiji, Câștigătoarea turneului final de calificare, Europa 1

Grupa D: Anglia, Japonia, Argentina, America 2, Oceania 1

525 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response