Saturday 06th March 2021,
Federatia Romana de Rugby

Federația Română de Rugby sprijină orice tip de suport oferit sportivilor din fenomenul rugbystic, respectând legile din țara noastră

21 ianuarie 2021 INTERN

Federația Română de Rugby apreciază dorința Asociației Jucătorilor de Rugby de a se implica în fenomenul cu balonul oval din România și sprijină orice tip de suport oferit sportivilor din fenomenul rugbystic, respectând legile din țara noastră.

FRR a luat act de propunerea transmisă de către AJR și a expus punctele sale de vedere, în ceea ce privește modul în care cele două entități pot colabora.

Activitatea Federației este reglementată clar de documente și legi specifice, atât interne, cât și internaționale, care trasează modul în care putem colabora cu organizații non-guvernamentale.

Nu putem oferi exclusivitate acestei Asociații în România, nu putem să îi oferim buget și nici nu putem impune cluburilor sau jucătorilor ca toate contractele dintre aceștia să fie intermediate de un ONG, chiar dacă acesta are cele mai bune intenții.

Ne bucurăm că în sprijinul jucătorilor din România a venit o astfel de asociație, dar am dori să reamintim faptul că Federația Română de Rugby a fost și este preocupată permanent de modul în care jucătorilor din România le-au fost respectate drepturile.

Manualul SuperLigii CEC Bank, prima divizie a campionatului național, documentul care reglementează modul în care este organizată competiția, stipulează încă din 2011 o serie de aspecte în favoarea sportivilor:
– obligativitatea pentru cluburi să aibă contract pe minim șase luni cu jucătorii pentru a proteja interesele acestora, prevedere actuală și în acest moment;
– contractele jucătorilor se înregistrează la Federație tocmai pentru a proteja jucătorii și pentru a nu oferi loc de interpretare în raporturile dintre cluburi și jucători;
– obligativitatea ca sportivii să fie asigurați medical la un standard minim impus de Federație;
– obligativitatea completării unor documente medicale specifice care să ateste starea de sănătate a sportivilor (formular cardiac), model preluat apoi și de alții;

Toate exemplele de mai sus sunt obligatorii, fără acestea cluburile nu sunt înscrise în competiție. Acest tip de prevederi a fost extins și către ligile inferioare.
Motivul principal a fost și a rămas același: protejarea sportivilor.

De asemenea, pe parcursul ultimilor zece ani am organizat o serie de workshopuri, atât pentru jucători, cât și pentru cluburi cu scopul de a dezvolta aceste două categorii de parteneri ai Federației.

Am fost, suntem și vom fi mereu interesați de protejarea intereselor jucătorilor și dezvoltarea acestora pe toate planurile, dar nu putem înfăptui aceste lucruri decât cu respectarea principiului echității și a tuturor legilor care guvernează activitatea Federației.

543 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response