Saturday 06th March 2021,
Federatia Romana de Rugby

Final de cantonament pentru România. “Toată lumea este dezamăgită că meciul a fost suspendat”, spune Andy Robinson

2 februarie 2021 First XV

Naționala de rugby a României își va încheia astăzi stagiul de pregătire din București, având în vedere decizia Rugby Europe de a suspenda meciul programat pe 7 februarie la Craiova, în care Stejarii urmau să întâlnească Belgia. Jucătorii vor reveni astfel la cluburile unde evoluează, în țară și străinătate.

Partida conta pentru ultima etapă a ediției 2020 a Rugby Europe Championship, însă a fost suspendată, oficialii belgieni informând forul continental că nu au permisiunea de a călători din cauza restricțiilor sanitare în vigoare în Belgia. Întâlnirea era programată a se desfășura în premieră la Craiova, pe Stadionul Ion Oblemenco.

“România a început pregătirea meciului cu Belgia încă de pe 10 ianuarie. Jucătorii și-au îmbunătățit pregătirea fizică, au progresat și în ce privește tehnica individuală, dar mai ales jocul în echipă și erau nerăbdători să joace acest meci cu Belgia, cu atât mai mult cu cât anul trecut au jucat un singur meci acasă. Toată lumea este dezamăgită că meciul a fost suspendat, a fost un cantonament în sistem închis și atât jucătorii, cât și membrii staff-ului tehnic au stat departe de familii și prieteni tocmai pentru a pregăti acest meci. Vreau să mulțumesc Federației Române de Rugby care a făcut eforturi financiare ca echipa să aibă parte de o pregătire cât mai bună ținând cont atât de situația aceasta cu pandemia, cât și de condițiile climatice din București. Trebuie să recunoaștem că în acest weekend mulți jucători se vor uita cu invidie la cei care joacă în această etapă pentru că majoritatea nu au mai jucat din luna noiembrie și abia așteptau să revină pe teren în acest meci cu Belgia”, a declarat Andy Robinson, antrenorul României.

În această săptămână, Colegiul Director al Rugby Europe se va reuni pentru a lua o decizie în ce privește meciul România – Belgia.

499 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response