Loredana Juncanariu reprezintă arbitrajul feminin românesc la un curs level 2 World Rugby

În Antalya, începând de astăzi, 4 martie, până pe 8 martie va avea loc un curs World Rugby level 2 de arbitri, la care va participa Elena Loredana Juncanariu. Jucătoare de bază în echipa României de rugby 7 și multiplă campioană națională cu CS Politehnica Iași, Loredana este și arbitru, având până acum meciuri oficiale la juniori, dar și la seniori, în DNS și rugby 7 masculin.

Denumit Yellow Melon, acest curs este organizat de către Rugby Europe în parteneriat cu World Rugby, educator fiind portughezul Paolo Duarte. În primele două zile va avea loc partea teoretică, după care, va urma partea practică, în funcție de feedback-ul din timpul cursului, participanții urmând să arbitreze meciuri de sevens, între echipele invitate să participe la acest rugby camp, care va găzdui și un turneu internațional de rugby 7 feminin.

„Este o oportunitate pentru mine, mă bucură invitația aceasta, îmi dă un plus de încredere.  Sunt sigură că am foarte multe de învățat, iar acest curs este un bun prilej. Îmi doresc sa acumulez cât se poate de multă experiența și să evoluez pe zi ce trece. Orientarea mea spre arbitraj a pornit din dorința de a mă dezvolta mai mult, de a învăța lucruri noi. Inițial, nu m-am gândit că o sa am posibilitatea să profesez, însă mi s-a oferit această oportunitate și pot spune doar că ma bucură acest lucru. Am continuat pe această parte și datorită faptului că am avut parte de încrederea și sprijinul domnilor Emanuel Gorodea și Paul Bărgăunaș și acest lucru m-a impulsionat, le mulțumesc pe această cale.”, a declarat Loredana Juncanariu.

 

Gabriela Bălan – Surmei, Emanuel Gorodea și Loredana Juncanariu – trei dintre arbitrii ce fac parte din zona Moldova Nord

 

Ea a debutat în arbitraj în 2019, la meciurile de mini-rugby, după care a început să oficieze la meciurile de juniori, arbitrând la centru un meci de rugby 7 masculin și la margine în Divizia Națională de Seniori, al doilea eșalon valoric al rugbyului românesc.

„Ne bucurăm că rugbyul feminin românesc este tot mai mult apreciat și sperăm să avem cât de curând o nouă arbitră la nivel internațional. Este o mare oportunitate pentru Loredana, o jucătoare tănâră de rugby 7 care cunoaște foarte bine jocul. Ea poate fi un exemplu pentru multe dintre fete, în ideea că poți continua în rugby, îți poți face o carieră dincolo de cea de sportiv și poți rămâne astfel aproape de fenomen”, a declarat Paul Bărgăunaș, șeful Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Loredana Juncanariu calcă pe urmele Gabrielei Bălan-Surmei, prima femeie arbitru din rugbyul românesc și arbitru internațional, dar și al Ioanei Sava.

FOTO: Dragoș Pășcăneanu

 

 

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile