Thursday 22nd April 2021,
Federatia Romana de Rugby

VIDEO: Stejarii au plantat Stejari de Ziua Națională a Pădurilor

25 martie 2021 NATIONALA

Federația Română de Rugby a sărbătorit astăzi, alături de partenerul Regia Națională a Pădurilor Romsilva, Ziua Națională a Pădurilor.

Reprezentanți ai celor două instituții, alături de Andrei Gorcioaia, căpitanul Stejarilor, și de Florin Vlaicu, cel mai selecționat jucător din rugby-ul românesc și cel mai prolific marcator de puncte, au marcat această zi printr-o acțiune simbolică de plantare a unor puieți, la sediul regiei din București. 

„A fost o acțiune legată de natură, trebuie să ne păstrăm planeta curată și să încercăm cât mai mult să avem grijă de ecosistemul nostru. Stejarii vor rămâne tot timpul drepți, poate că vor veni și alții, cei mai bătrâni se vor retrage, însă întotdeauna vom fi o echipă unită și sper să ducem această nume de Stejari cât mai departe”, a declarat Andrei Gorcioaia, căpitanul Stejarilor

„Pentru rugby-ul românesc această acțiune înseamnă perpetuarea valorilor pe care le promovăm de fiecare dată, înseamnă patriotism, bărbăție, omenie, iubire, viitor și înseamnă trăinicie. Ceea ce facem astăzi va dăinui peste ani, acești copaci, stejarul pe care l-am plantat împreună cu bradul, vor duce mai departe acest parteneriat pe care îl avem cu Romsilva, și sper eu să ne aducă victoria în meciul de duminică, după cel puțin două decenii de confruntare cu Georgia. Cunoaștem foarte bine echipa Georgiei, o echipă puternică, mare, care ne-a depășit de mult din punct de vedere structural și financiar, ca investiții pe care le fac în acest sport. Cred că este o șansă a noastră pe care o vom fructifica cu siguranță duminică. Meciurile cu Georgia nu fac decât să ne întărească în practicarea acestui sport, în valorile mai sus amintite, și să ne ducă mai departe spre calificarea la Cupa Mondială. Cred că până acum echipa României a arătat că se poate califica, are potențial, are copii care vin din urmă, are și o maturitate a jucătorilor care au ajutat de fiecare dată echipa națională, dar are mai ales o tinerețe și o exuberanță, o viteză a ceea ce înseamnă tânărul care vine din urmă și practică acest sport”, a declarat Alin Petrache, președintele FRR.

„Este o acțiune în spiritul zilei de astăzi, Ziua Națională a Pădurilor, o acțiune făcută în parteneriat cu Federația Română de Rugby, cu care suntem parteneri din 2018. O acțiune simbolică pe care am încercat să o adaptăm la contextul pandemiei, însă îi așteptăm pe Stejari alături de noi la acțiunile de împădurire sau de igienizare, cum am mai realizat până acum împreună. Ne bucurăm că acest parteneriat produce acțiuni de acest fel, de conștientizare a rolului și a importanței pe care o reprezintă pădurea și natura în România. Le mulțumim Stejarilor că au fost alături de noi, le urăm mult succes în meciul cu Georgia și îi vom susține întotdeauna”, a declarat Vasile Rusu, director economic Romsilva. 

De-a lungul parteneriatului, Stejarii României au susținut alături de silvicultorii Romsilva importanța protejării mediului și a pădurilor românești prin acțiuni de plantare, igienizare și conștientizare a acestor demersuri în beneficiul generațiilor viitoare.

Duminică, 28 martie, ora 14:00 (în direct la TVR 1), la Tbilisi, România va disputa ultimul meci din această lună din cadrul Rugby Europe Championship, cu Georgia. Stejarii se află pe locul secund în ierarhia competiției.

 

 

251 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response