Friday 07th May 2021,
Federatia Romana de Rugby

Massimo Cuttitta, fostul antrenor al pachetului de înaintare al Stejarilor, a încetat din viață la numai 54 de ani

12 aprilie 2021 NATIONALA

Federația Română de Rugby își exprimă regretul față de dispariția fulgerătoare, la numai 54 de ani, a fostului antrenor al pachetului de înaintare al Stejarilor, Massimo Cuttitta. Acesta s-a stins din viață duminică seara, la un spital din Albano (o localitate din apropierea Romei) în urma complicațiilor provocate de Covid-19. O veste care a zguduit rugbyul mondial, acesta fiind unul dintre antrenorii specialiști ce pregătesc pachetul de înaintare, dar și unul dintre marii jucători ai naționalei Italiei, căpitan al echipei pentru care a evoluat în 70 de meciuri.

Massimo Cuttitta și mama acestuia, Nunzia, se aflau internați la spitalul din Albano, în urma infectării cu Covid-19, de la sfârșitul lunii martie. Starea lor de sănătate s-a înrăutățit, fiind mutați la terapie intensivă și intubați, însă vineri s-a stins din viața mama acestuia, iar duminică după-amiaza, fostul rugbyst.

Cuttitta a fost antrenorul României între 2017 și 2018, unul dintre cele mai răsunătoare succese obținute cu acesta pe banca tehnică fiind victoria în fața Georgiei cu 8-7 în 2017, când grămada României a dominat categoric pe cea a georgienilor. Acesta a făcut parte din staff-ul Stejarilor alături de Lynn Howells, director tehnic și Rob Moffat, antrenorul care pregătea treisferturile. În perioada cât a pregătit naționala de seniori, el s-a implicat și la România A, dar și la lotul de juniori, U18, unde a susținut câteva antrenamente pentru dezvoltarea tehnicii pe pachetul de înaintare.

 

Acesta a colaborat timp de șapte ani (2008-2015) cu naționala Scoției, fiind și coordonator al pregătirii pachetului de înaintare al “Ciulinilor” la toate nivelele de vârstă, colaborând și cu echipe precum Glasgow Warriors și Edinburgh. În ultima perioada a lucrat cu naționalele Canadei și Portugaliei.

Federația Română de Rugby îi este recunoscătoare pentru contribuția adusă la dezvoltarea rugbyului românesc.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

253 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response