Friday 07th May 2021,
Federatia Romana de Rugby

Pierdere grea pentru rugbyul românesc: reputatul antrenor Dumitru Bucur “Ghiocel” și fostul jucător Sorin Stanciu s-au stins din viață

13 aprilie 2021 INTERN

Dublă pierdere pentru rugbyul românesc. Unul dintre cei mai buni antrenori de juniori din Ovalul autohton și din sportul constănțean, Dumitru Bucur, cunoscut în lumea rugbyului și ca “Ghiocel” s-a stins din viață după o grea suferință. El ar fi împlinit 73 de ani în această lună.

Antrenor emerit care și-a dedicat viața rugbyului și formării jucătorilor, a modelării caracterele lor, acesta a activat la Școala Sportivă nr. 2 Constanța și la Liceul cu Program Sportiv “Nicolae Rotaru”. Dumitru Bucur a format generații întregi de jucători, mulți jucând la Farul, majoritatea ajungând să evolueze pentru naționala României.

Sicriul cu trupul acestuia va fi depus în cursul zilei de astăzi, 13 aprilie, la Capela Cimitirului Municipal din Constanța, înmormântarea urmând să aibă loc mâine, 14 aprilie, de la ora 13:00.

 

O veste la fel de tristă care a zguduit rugbyul este legată de dispariția fostului jucător Sorin Stanciu, la numai 53 de ani, răpus de COVID. Acesta și-a început cariera la Rapid, călcând pe urmele tatălui său, evoluând la juniori la CSS Locomotiva cu care a devenit campion național în 1986 și vicecampion național în 1987. La nivel de seniori a evoluat până în 1995 la Rapid, după care s-a transferat la Sportul Studențesc, cu care a și promovat în prima ligă în 2000. Acesta a jucat un sezon și în SUA, la RC Charlotte.

Condoleanțe familiilor îndoliate!

Dumnezeu să-i odihnească în pace!

183 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response