Friday 07th May 2021,
Federatia Romana de Rugby

Memorialul “Vasile Chirondojan” va avea loc mâine, 29 aprilie, la Mamaia

28 aprilie 2021 INTERN

Prima ediție a Memorialului “Vasile Chirondojan” va avea loc joi, 29 aprilie, pe plaja Cleopatra din stațiunea Mamaia. Competiția este organizată chiar în ziua în care “Nea Țuțu” ar fi împlinit 75 de ani, fostul președinte al CS Cleopatra stingându-se din viață în urmă cu aproape șase luni.

Memorialul este organizat de către CS Cleopatra în colaborare cu Primăria Constanţa și este gândit ca o competiție de rugby touch care se va desfășura pe mai multe grupe de vârstă, începând de la U8 până la U18. Și-au anunțat participarea echipele: Victoria Cumpăna, CS Năvodari, CS Mihail Kogălniceanu, Tomitanii Constanța, LPS „Nicolae Rotaru” Constanța, CS Ovidiu, Cleopatra Mamaia, CS Bârlad, Waves Academy Constanța, aflată la debutul competitional și Callatis Mangalia, echipă care revine în activitate după o absență de câțiva ani. Turneul se va desfășura respectând toate normele sanitare în vigoare, fiecare echipă va participa cu un număr de 10 copii și va avea un careu în care va sta între meciuri.

 

“Este un turneu prin care dorim să aducem un omagiu lui nea Țuțu. Suntem la prima ediție și pornim cu gândul ca acesta să rămână un obicei, o tradiție pentru club ca în ziua lui de naștere, 29 aprilie, să-i organizăm această competiție. Îi plăcea să vadă mereu mulți sportivi pe plajă sau pe teren, a fost un om care a trăit pentru rugby, a investit în multe generații de sportivi și se mândrea când ajungeau să îmbrace tricoul echipei naționale. Până să avem suportul autoritatilor locale, investea din banii lui pentru ca acești sportivi să nu ducă lipsa de nimic. Nea Țuțu a furnizat jucători către echipele naționale de juniori și seniori, către cluburile din primul și al doilea eșalon valoric, acesta  a trait pentru rugby și nu din rugby. In continuare, soția lui, doamna Anca și fiica, Cleopatra (după ea fiind numit și clubul) sunt alături de noi și își doresc să ducă mai departe moștenirea sportivă lăsată de el. Ne dorim să continuăm munca, să construim în continuare, astfel ca nea Țuțu să fie mândru.”, a declarat Victor Bezușcu, președinte CS Cleopatra.

“Pentru noi este foarte important să păstrăm copiii în activitate, să-i angrenăm în competiții pentru că astfel le putem menține interesul și motivația. Trăim vremuri dificile, nu este ușor să organizezi astfel de competiții, este foarte important să fim responsabili și să respectăm toate regulile sanitare. Mă bucur că rugby-ul revine pe plajă, este un loc care trebuie exploatat din plin, este un loc ideal pentru activități sportive, cu atât mai mult cu cât vremea începe să se încălzească. Vom face toate eforturile ca cluburile de rugby din Dobrogea să aibă parte de cât mai multe turnee pe plajă, în fața sediului Radio Vacanța urmând să se amenajeze mai multe terenuri multisport.”, a declarat Constantin Gheară, director regional de dezvoltare Dobrogea.

 

Personalitate marcantă a rugbyului dobrogean, Vasile Chirondojan a activat în rugby ca arbitru internațional între anii ‘80-‘90 în partidele din cadru FIRA. Acesta și-a dedicat viața menținerii și promovării rugbyului la malul mării, susținând generații întregi de copii, mulți dintre aceștia devenind Stejari. Președintele clubului Cleopatra Mamaia s-a stins din viață pe 26 noiembrie, la vârsta de 74 de ani.

 

FOTO: Cleopatra Mamaia.ro

 

 

 

229 total views, 6 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response